Superbike

Davies Bautistáról: „Ilyen emberre van szükségünk”

Több szempontból is örül Alvaro Bautista érkezésének Chaz Davies, a walesi motoros szerint a spanyol debütálása a Superbike-ban növelheti a széria ázsióját és elhallgattathat néhányat a kritikus hangok közül.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A Superbike-világbajnokság résztvevőit gyakran lenézik a MotoGP paddockjában, éppen ezért Chaz Davies úgy véli, hogy Alvaro Bautista érkezése jót fog tenni a sorozat megítélésének. A spanyol Marco Melandri ülését veszi át 2019-ben a Ducati gyári alakulatánál. „Jó dolognak tartom, hogy Alvaro velünk van. Nekem mindenképpen jól jön, ha van egy gyors csapattársam, de minden bizonnyal az egész Superbike iránti tisztelet is megnőhet, még ha nem is lenne erre szükség.”
 
„Egyesek előszeretettel nézik le ezt a sorozatot. Ha Alvaro most jön és feltörli velünk a padlót, ezeknek a kritikus hangoknak igazuk lesz. Ha viszont nem, akkor, ha nem is hallgat el az összes negatív vélemény, de talán árnyalni fogja a dolgokat”
– olvasható Davies nyilatkozata a Bikesportnews.com szakoldalon.
 
„Alvaro minden bizonnyal nagyon gyors lesz, az utóbbi hetekben, hónapokban nagyszerű munkát végzett. Megkapta a lehetőséget egy gyári alakulattól és élt is vele, harcolt a dobogóért, ez pedig nagyszerű hír a számunkra, ilyen emberre van szükségünk. Ha viszont nem tud letarolni bennünket, akkor valószínűleg mi is jól csinálunk valamit. Nem vagyunk olyan rosszak, mint ahogy egyesek hiszik.”
 
Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások