Superbike

Dél-amerikai motorost igazolt 2020-ra az Orelac Racing

Újabb hely kelt el a Superbike-vb jövő évi rajtrácsán: a spanyol csapat bejelentette, hogy Maximilian Scheib ülhet fel a következő szezonban a Kawasakijukra.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Azt már korábban bejelentette az Orelac Racing VerdNatura alakulata, hogy 2020-ban is ott lesznek a Superbike-világbajnokság mezőnyében egy Kawasakival, most pedig az is kiderült, ki ül majd a nyeregben. A választásuk arra a Maximilian Scheibre esett, aki 2016 és 2018 között a Superstock 1000-es kategóriában szerepelt, s annak utolsó idényében az összetett harmadik helyén végzett. A WSBK sem teljesen ismeretlen Scheib számára, hiszen a tavalyi utolsó két futamon az MV Agustánál helyettesítette Jordi Torrest, teljes évadot viszont most futhat először a világbajnokságon.

„Olyan ez számomra, mint egy valóra vált álom!” – idézi a chilei versenyző szavait a WorldSBK.com. „Még mindig alig hiszem el, hogy 2020-ban a Superbike-világbajnokságon fogok versenyezni. Szeretnék köszönetet mondani Jose Calerónak és az Orelac Racingnek a lehetőségért. Izgatott vagyok az új kaland miatt, és már alig várom, hogy nekikezdjünk. Nyomás nélkül vágok neki a szezonnak, de azért vannak várakozásaim. Rendkívül keményen fogok dolgozni a holtidény során. Phillip Island és Katar is új helyszín lesz számomra, de biztos vagyok benne, hogy amint megérkezünk Európába, képes leszek megmutatni a bennem rejlő potenciált.”

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások