MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Deniz Öncü kétversenyes eltiltást kapott!

Csak a szezonzárón ülhet motorra legközelebb.
P1race.hu 2021.10.04. 09:38:11
A Red Bull Tech3 KTM török versenyzője, Deniz Öncü nem vehet részt a soron következő két MotoGP-hétvégén, vagyis a második misanoi és második portimaoi fordulón.
Mint ismeretes, Öncü okozta a tegnapi Moto3-as futam második piros zászlós megszakítását hozó balesetet, mivel a hátsó hosszú egyenesben egy újabb irányváltással bevágott Jeremy Alcoba elé. Alcoba motorjának első kereke összeért Öncü hátsójáéval, emiatt a spanyol versenyző elesett, a motorját (hála Istennek csak azt) pedig eltalálta Andrea Migno és Pedro Acosta is, akik mindketten felrepültek emiatt a levegőbe, és hatalmasat estek.


 
A baleset felvétele itt is megtekinthető. Szerencsére egyik versenyzőnek sem lett komolyabb sérülése. A versenyek után a zsűri megvizsgálta az esetet, és Öncüt ezért a következő két futamtól eltiltották a baleset okozása miatt. Ennek értelmében a török versenyző csak a szezonzáró, Valenciai Nagydíjon versenyezhet legközelebb. A Tech3 csapat nem fellebbezett a döntés ellen. A csapat nyilvánvalóan nem így tervezte az új igazolások utáni ünneplést. Múlt héten ugyanis bejelentették, hogy hosszabbítanak Öncüvel, és a török motoros 2022-ben is náluk fog versenyezni, csapattársa az újonc spanyol Daniel Holgado lesz.

Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast