MotoE

Di Meglio: „A MotoE-ben nem férnek bele a hibák”

A francia versenyző elmondása szerint rengeteget tanult az elektromos széria tavalyi idényéből.
Bár Mike di Meglio tudott versenyt nyerni a MotoE tavalyi szezonjában, végül csak az ötödik helyen zárta a világkupa küzdelmeit. Ennek ellenére nagyon elégedett, mert elmondása szerint sokat tanult a 2019-es idényből. Szavait a Crash.net szakoldal idézi: „Rengeteget tanultam tavaly. Megtanultam nyerni, veszíteni, visszajönni, és kimaradni a balhékból. A motorversenyzésben alig férnek bele a hibák, és ez a MotoE-ben hatványozottban igaz.”

A francia versenyző a 2020-as változásokról is részletesen beszélt: „Megváltoztak a gumik, a váz, és az erőforrás is. A Michelin érdekes változtatásokat hozott, de nagy eséllyel még mindig nem a végső verziót próbáltuk ki, és folyamatosan javítanak az abroncsokon. Az Energica időközben fejlesztette a 2019-es vázat és erőforrást, és egy nagyon jó irányt találtak. Hazudnék, hogyha azt mondanám, hogy elégedett voltam az eredményeimmel, de maga a teszt jó volt, és tényleg remek érzés ezekkel a gépekkel pályára gurulni. Három nap intenzív munkával sok mindent kipróbálhattunk, ami segíteni fog majd a jövőben.”

„Senkinek sem könnyű ez a helyzet. Én jelenleg Franciaországban vagyok a feleségemmel és a gyermekeimmel, úgyhogy szerencsés vagyok. Türelmesnek és optimistának kell lennünk úgy, hogy hallgatunk a szakértők tanácsaira. Jelen pillanatban otthon kell maradni, és várni arra, hogy a világ felépüljön ebből a helyzetből. Az idősebb fiam, Matheo otthon tanul a feleségemmel és velem. Folyamatosan igyekszünk jó tanárai lenni a di Meglio házi iskolában (nevet), a kicsi még csak négy esztendős, így neki szerencsére az iskola nem marad ki, de ettől még foglalkoznunk kell vele. Délutánonként pedig folyamatosan edzek, hogy formában tartsam magam. Néha megpróbálok kimenni futni. Szerencsére itt szabad, ha betartjuk a biztonságos távolságot. Otthon pedig szobabiciklizéssel és más lehetséges edzésekkel töltöm az időmet. Az a szerencsém, hogy eléggé felkészült vagyok eszközök szempontjából, és tudok otthon edzeni” – nyilatkozta a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzettel kapcsolatban.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások