Superbike

Dobogók és győzelmek a megújult Team GoEleven célja (KÉPEK)

A tavaly még piros-fehér alapszíneket felvonultató Team GoEleven idén megújult színvilággal és más versenyzővel is áll rajthoz a Superbike világbajnokság mezőnyében.
2020-ban Michael Ruben Rinaldi volt a Team GoEleven versenyzője a két fél pedig a legjobb privát csapatnak járó elismerést együtt érte el. Többek között ennek a sikernek köszönhetően Rinaldit átemelték a gyári alakulatba Scott Redding mellé, míg a Denis Sacchetti vezette csapat megkapta Chaz Daviest, aki bár kezdetben igen csalódott volt amiatt, hogy gyakorlatilag át kellett adnia a helyét Rinaldinak, azonban mostanra bizonyára megbarátkozott a gondolattal. A Ducati ugyanakkor a hírek szerint biztosította Daviest arról, hogy továbbra is szoros kapcsolatban dolgozhat az olasz gyártóval, akik minden támogatást megadnak neki a siker elérése érdekében. A walesi motorversenyzőnek nem telik problémamentesen az előszezoni felkészülés, mivel a legutóbbi misanói teszten például koronavírus fertőzés miatt nem tudott részt venni.
Davies ennek megfelelően nem volt ott személyesen a mai csapatprezentáción sem, így otthonról jelentkezett be videón. A Team GoEleven egy, a korábbiaktól eltérő festéssel rukkolt elő, mely színeket reményeik szerint idén minél többször látnak majd dobogón is. Davies szeretne ugyanakkor győzelmeket szerezni, sőt Denis Sacchetti csapatvezető szerint a walesi pilóta az, aki a legközelebb áll Jonathan Rea-hez, amit az elmúlt évek eredményeivel is bizonyított. Kétségkívül nagy lesz a rivalizálás idén nem csupán a Superbike-ban, de márkán belül a Ducatinál is, hiszen Esteve Rabat nemkülönben gyári motort kapott, sőt a legutóbbi teszten villantott egyet a mindössze 21 éves fiatal olasz, Axel Bassani is. 

 

Fotó: World Superbike Media


Hozzászólások