TCR

Dobogóval és egy különleges trófeával tér haza Monzából Tassi Attila

Nehezen indult, jó vége lett – így lehetne összefoglalni Tassi Attila szemszögéből a TCR Europe utolsó előtti versenyhétvégéjét, amelynek Monza adott otthont. A tehetséges túraautó-versenyző ismét dobogóra állhatott, sőt, még egy első helyezettnek járó trófeát is bezsebelt.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Nehezen indult a monzai hétvége Tassi Attila számára. A szabadedzéseken nem a várt eredményt hozta a HELL ENERGY Racing Team with KCMG versenyzője – mindössze a 17. helyig jutott pénteken, végül a szombati időmérő edzéseken ismét bizonyította rátermettségét és innen egészen a harmadik helyig küzdötte magát. A késő délutáni első futamon így igen előkelő helyről rajtolhatott, sajnos azonban nem sikerült megtartania pozícióját – a kíméletlen pályán, amelyen sorra estek ki a versenyzők és egymás után törtek össze az autók, a HELL-es pilóta a 6. helyet szerezte meg.

Keserédesen zárult tehát a szombati nap a csapat számára, mert Tassi ugyan hatodik lett, csapattársa, Josh Files viszont a dobogó harmadik fokára állhatott. Vasárnap aztán újult erővel indult neki a napnak a fiatal versenyző. A monzai versenypálya ismét megmutatta kegyetlen mivoltát – a verseny során többször is a Safety Car zavarta meg a futamot, de Tassit ez sem zökkentette ki és a fordított rajtrácson, a nyolcadik helyről indulva megszerezte a bronzérmet, míg Files a második helyen végzett.

A vasárnap egyértelműen a HELL ENERGY Racing Team with KCMG napja volt. Ha pedig még ez sem lett volna elég ok az ünneplésre, a verseny után jött egy újabb örömhír: a monzai bronzéremmel Tassi Attila lett a TCR Swiss Trophy 2018 győztese. „Kicsit elkeseredtem szombaton, jó helyről indultam és mégis csak a 6. lettem. Viszont talán ez jó motiváció volt arra, hogy vasárnap még jobban odategyem magam. Nagyon örülök a 3. helynek, a Swiss trófeának meg még jobban, megtiszteltetés, hogy én nyerhettem el ezt a díjat” – mondta Tassi, aki jelenleg negyedik helyen áll az összetett versenyben, csapata pedig a másodikon.

Hell Energy Magyarország Kft.


Hozzászólások