Donington Park - Razgatlioglu a 13. helyről győzött a száradó pályán

Egyre szorosabb a Superbike világbajnokság.
Horváth Ádám 2021-07-03 15:44:15
A pálya a rajtra felszáradt, azonban az ideális ív mellett meradtak még nedves foltok, de mindenki slick gumikkal vágott neki a futamnak. Rea a pole pozícióból megtartotta a vezető helyet az első kanyarban. A nagy felzárkózást a legfőbb üldözője, Razgatlioglu mutatta be, aki a 13. helyről az első kanyarba már ötödikként fordult. A Sennát idéző első körös felzárkózásával a 2. helyen kezdte a 2. kört, majd még ebben a körben Rea mellett is elment. Reddingnek viszont nem tartott sokáig a hazai futam, miután a 2-es kanyarban elesett. 1 körrel később Rea is megcsúszott ugyanott, de egy hatalmas mentés után motoron maradt, és a füvön átszánkázva még pozíciót sem veszített. Ezzel Razgatlioglu előnye közel 3 másodperc lett, melyet követően egymás leggyorsabb köreit javítgatva ping-pongoztak, de a különbség átlagosan megmaradt.

Érdemi csata az utolsó dobogós helyért zajlott a pályán. Van der Markot utolérte a csapattárs vezetésével az üldözőboly. Sykes előzését kihasználva Lowes is próbálta kihasználni a lehetőséget, és a csörtéből a holland jött ki rosszabbul, akit még Gerloff is megelőzött. Lowes agresszivitása folytatódott Sykes ellen is, akit szintén széles kényszerített a visszafordítóban. Gerloff kihasználva az ellenfelek hibáit feljött Lowes mögé, és az utolsó kanyarban megelőzte 9 körrel a vége előtt. Nem tartott azonban sokáig az öröme, 2 körrel később ugyanabban a kanyarban bukott. Szerencséjére gyorsan vissza tudott állni, és a 8. helyért Mahias-szal folytathatta a küzdelmet. Később Bautistát is utolérte, amivel a 7. helyre mentett.

Razgatlioglura senki nem tudott veszélyt jelenteni, magabiztosan vezetett a kockás zászlóig – noha kicentizték az üzemanyagot, amely a levezető kör elején ki is fogyott a Yamahából. Razgatlioglu győzelmével 15 pontra csökkentette a hátrányát a másodikként célbaérő Rea-vel szemben. A Kawasaki kettős dobogónak örülhet, miután Lowes a 3. helyen ért célba a két BMW előtt. Redding hátránya az összetett 3. helyen a mostani nullázása után már 65 pont.

Végeredmény (ide kattintva részletesebb adatokkal)

Fotó: Toprak Razgatlioglu Twitter
Horváth Ádám
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast