Superbike

Donington Park – Razgatlioglu győzött, Rea elesett!

A török versenyző a tabellán is átvette a vezetést.
Újabb fordulatokat hozott a vasárnapi második futam a Superbike világbajnokság 2021-es kiírásában.
A Yamahával hosszabbító Razgatlioglu ismét brilliáns rajtot mutatott be: ismét a másodikként zárta az első kört, ezúttal azonban „csak” a hatodik helyről rajtolva. Két-három tizedekkel volt elmaradva csak az élen álló Rea-től, mögöttük pedig, kb. egy másodpercre lemaradva volt harmadikként Sykes. Razga a negyedik körben átvette a vezetést, ám a címvédőtől nem tudott ellépni. Ők ketten külön csatát vívtak, Sykes ekkor már több mint két másodpercre volt tőlük. A tizedik körben Rea visszavette az elsőséget, Gerloff pedig átvette a harmadik pozíciót Sykes-tól. Ám a 11. körben jött a dráma: REA ELESETT!
A bukás felvétele:


Még tudta folytatni, de már csak az utolsó, 20. pozícióban – és amelyen végül befejezte a versenyt.
Razga az előnyét beosztva, újabb zseniális győzelmet aratott Angliában, amellyel végül két ponttal, de átvette a vezetést a bajnokságban! Gerloff lett a második, amely pályafutása legjobb eredménye a Superbike VB-n. A dobogót a BMW-s Sykes tette teljessé. Redding lett a legjobb ducatis a negyedik helyével, a legjobb hondás pedig Haslam lett, aki kilencedikként zárt.
Ez az első alkalom idén, hogy Jonathan Rea nem áll fel a dobogóra. Utoljára pedig a 2020-as szezonnyitó ausztrál fordulón történt meg, hogy nem szerzett pontot egy versenyen. Superbike VB-s pályafutása során pedig ez az első alkalom, hogy pontszerző zónán kívül ér célba: az összes többi nullázásakor mindig kiesett!

Donington Park – második futam végeredménye:
 

Fotó: World Superbike Media


Hozzászólások