MotoGP

Dovi: “Gigi hozta a döntéseket…mint 2017-ben Marquez helyett Lorenzo”

Andrea Dovizioso néhány háttérinformcációt árult el a Ducati menedzsmentjével, valamint utóbbi években hozott néhány döntésével kapcsolatban. Az olasz versenyző ugyanakkor azt is elmondta, hogy nem volt semmiféle tárgyalás közte és a Ducati között a hosszabbítás kapcsán.
Ahogyan arról korábban már beszámoltunk Gigi Dall’Igna az olasz gpone oldalnak adott riportjában elárulta, hogy tulajdonképpen már 2019 közepte óta érezte, hogy nem lesz folytatása az Andrea Doviziosóval való közös munkának. Az olasz motoros most a Gazzetta dello Sport napilapnak elmondta, hogy ő miként látta az akkor történteket. “Annak a meetingenek egy technikai találkozónak kellett volna lennie. Különböző elképzelések voltak, ebből adódóan pedig súrlódás is, szóval a mérnökökkel együtt szerettünk volna egy meetinget. Technikai egyeztetésnek indult, azoban végül konfrontáció alakult ki kettőnk között, amit nem is igazán tudok hogyan írjak körbe. Gigi ezt támadásnak vélte. Ő ott bezárta az ajtókat számomra. Mindezt csendben tette. Ezeket megerősíti az, amit elárult.” – mondta Dovizioso. “A döntések kizárólag Gigi részéről érkeztek. Elhangzott ugyan, hogy a Ducatitól, azonban ez nem így van. Minden döntés az övé volt, amióta ott van a csapatnál. Mint 2017-ben Marquez helyett Lorenzo. 2016 elején volt lehetőségünk megszerezni őt (Marquez – a szerk.) azonban Gigi már eldöntötte, hogy ő Lorenzót akarja.” – emlékezett vissza Dovizioso. Érdekesség egyébként, hogy Dall’Igna Marquez szerződtetése kapcsán az anyagiakat jelölte meg elsődleges akadályként, miszerint nem tudták túllicitálni a HRC ajánlatát. Dovi egyébként a Ducatinál uralkodó légkör kapcsán is megosztotta saját tapasztalatait. “Egy Ducati versenyző folyamatosan nyomás alatt van. Egészen addig amíg a dolgok rendben vannak, addig minden oké, azonban amint valamit rosszul csinálsz..boom katasztrófa. Kiegyensúlyozottnak lenni kihívás.” A kérdésre, miszerint pontosan milyen kapcsolatban is Dovi az utolsó évben Dall’Ignaval, a következőket felelte:
 
“Zéro. Az elmúlt években azonban harminc százalék, nem több. 2017 óta, ahogy a viták és az egyet nem értések megkezdődtek, én és a csapatom kissé elszigetelődtünk. Nem beszéltünk többé a motor fejlesztéséről, csak arról, hogy mi történik.” – mondta a 2004-es 125ös világbajnok, aki elárulta, hogy nem volt a Ducati részéről olyan különleges ajánlat az irányába, amelyről a médiában is beszéltek. “Azt mondták, hogy Dovizioso ezt és ezt kérte, de a Ducati csak ezt tudja ajánlani…ez nonszensz. Sosem tárgyaltunk, így ajánlat sem volt. Ezért sem utasíthattam el a rosszabb ajánlatot.” Dovizioso ugyanakkor kitért a Ducati mérnöki hátterére is.
 
“Én mindig is elismertem a Ducati versenyrészlegénél dolgozó mérnökök képességeit, valamint munkájuk minőségét. Széles látókörűek, éberek, intelligensek, olaszok. Az én véleményem szerint Gigi nagyon-nagyon jó abban, hogy a lehető legtöbbet hozza ki belőlük. Ez egy óriási plusz. Nagyon sokat küszködtem azonban amiatt, hogy meggyőzzem őket arról, hogy bevonjanak a fejlesztésekbe. Annak ellenére, hogy néhány mérnökkel egészen kiváló kapcsolatot ápoltam.” Az olasz motorost végül megkérdezték arról is, hogy jelenleg hogyan áll Marquez helyettesítéséhez, amire a következőket felelte: “Látnom kell, hogy mit ajánlanak nekem. Amennyiben ez megtörténik, akkor nekem van egy ötletem.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások