MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Dovi: „Ez nem egy versenyképes csomag, szerencsére nem ez lesz a jövő évi motorom”

Andrea Dovizioso a 14. helyen, huszonhat másodperccel a győztes Francesco Bagnaia mögött fejezte be a portimaoi futamot. Talán nem meglepő, hogy az olasz motoros nincs elragadtatva ettől, azonban változást csak jövőre vár.
Forgó Ariel János 2021.11.07. 23:25:58
Az olasz gpone.com közölte a Doviziosoval készült interjút, melyben 2004-es 125-ös világbajnok ismét rámutatott, hogy jelenlegi teljesítménye több okból sem a benne rejlő potenciált tükrözi. „Szerettem volna előrébb végezni, azonban a célunk az, hogy minél több dolgot értsünk meg. Ez nem egy versenyképes csomag, szerencsére nem ez lesz a jövő évi motorom. Az elmúlt napokban leginkább féktávon tudtam egy kicsit fejlődni, ami a versenyen is így volt. Amennyiben a szabadedzéseken nem dolgozol jól, akkor annak megfizeted az árát a futamon. A második misanoi nagydíjon például nem tudtam szárazon menni, így nem is voltam gyors. Ezúttal Portimao nem volt olyan rossz, hiszen ne felejtsük el, hogy a második kanyarban még utolsó voltam. Lassacskán sikerült felzárkóznom az előttem lévő bolyhoz. Véleményem szerint elég jó időket sikerült motoroznom.” - mondta az olasz, aki az évi végi tesztre vonatkozó kérdés nyomán hozzátette: „A 2022-es motor alapját próbálom majd ki. Új dolgokat tesztelek, mely az alapot fogja adni.”
Doviziosot arról is megkérdezték, hogy mi a véleménye jövő évi csapattársa, Darryn Binder hibájáról, melynek köszönhetően a Moto3-ban Dennis Foggia végleg búcsút inthetett a bajnoki címnek. (Binder kiütötte a Leopard Racing olasz motorosát.) „Azt hiszem, hogy ami ma történt, olyasmit senki sem lát szívesen, főleg ha az adott versenyező a bajnoki címért harcol. Természetesen nem volt megfelelő amit tett. Józannak és intelligensnek kell ilyen helyzetben lenni.” - magyarázta a rutinos olasz, majd megjegyezte. „Meglátjuk, hogy a MotoGP-be hogyan érkezik meg. Rengeteg ember számára furcsa az ő szerződtetése, azonban ez a csapat döntése. Úgy vélem jó karaktere van, de azt nem tudom, hogy ez a MotoGP-hez megfelelő-e. Gyakran elvárásokat támaszt az ember, aztán pont az ellenkezője történik.”

Fotó: MotoGP Media
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast