MotoGP

Dovizioso: „Marquez minden futamon esélyes a győzelemre”

A gyári Ducati olasz motorosa úgy véli, ha a spanyol nem esik el Austinban, már fölényesen vezetné a MotoGP vb-pontversenyét. Szerinte a gyenge kanyarsebességük miatt vannak hátrányban, igaz, gyorsaságban előrébb tartanak, mint 2018-ban.
Vélhetően nem így tervezte Andrea Dovizioso, hogy zsinórban 12. jerezi futamán sem tud majd dobogóra állni. Olyan ez a pálya az olasznak, mintha el lenne átkozva. Ráadásul nagy riválisa, Marc Marquez eddig kiválóan szerepel – két győzelem (Argentína és Jerez) és egy második hely (Katar) –, és ha Austinban nem esik el az élen motorozva, már most hatalmas hátrányban lenne a vb-pontversenyben a spanyolhoz képest. Dovi úgy véli, legnagyobb riválisa valamennyi pályán nemcsak a dobogóra, hanem a futamgyőzelemre is esélyes.

„Marc nagyon jó versenyző, és elég erős és motivált ahhoz, hogy még olyan pályákon is esélyes győzni vagy pódiumra kerülni, amelyik abszolút nem fekszik a motorjának vagy neki. Nem tagadom, ennek nagyon nem tudok örülni” – jelentette ki a 32 éves olasz.

A legfőbb gondnak a Ducati gyengébb kanyarsebességét tartja, és éppen ennek volt köszönhető, hogy nem volt képes előrébb végezni Jerezben.

„Egyértelműen a dobogó volt a célom, de sajnos megint nem sikerült elérnem a megfelelő eredményt. Abszolút lassúak vagyunk a kanyarokban, ráadásul ezúttal a futam elején nagyon szenvedtem, képtelen voltam megfelelő tempóban motorozni. Pedig az edzésen minden jónak tűnt, aztán eljött a futam, és egyszerűen nem volt megfelelő a tempónk. Persze azért pozitívumok is vannak, hiszen gyorsabbak voltunk, mint a tavalyi esztendőben, de látnunk kell, hogy a riválisaink bizonyos tekintetben előttünk járnak” – állította Dovizioso.

Fotó: motogp.com


Hozzászólások