MotoGP

Dovizioso: „Nem bízhatunk folyton abban, hogy Marquez hibázni fog”

A Ducati olasz motorosának teljesítménye igen konstans, hiszen az eddigi öt futamot egyaránt a top4-ben zárta, és mindössze nyolc pontra követi a tabellán a címvédő Marc Marquezt, ám úgy érzi, ez önmagában nem elég a Repsol Honda hétszeres világbajnokával szemben. Úgy gondolja, a bajnoki címért folytatott küzdelemben kevés, ha mindig az austinihoz hasonló hibájában bíznak.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Andrea Dovizioso rögtön egy győzelemmel kezdte meg a szezont Katarban, azóta viszont ezt nem sikerült megismételnie. A soron következő két versenyen azonban jó esélye lehet a győzelemre, hiszen Mugello és Barcelona is fekszik a Ducatinak- az Olasz Nagydíjat például 2017-ben megnyerte, tavaly pedig második helyen végzett csapattársa, Jorge Lorenzo mögött-, valamint ezeken a pályákon verhetőenk tűnt az utóbbi években Marc Marquez.

„A következő két nagydíj nagyon fontos lesz számunkra, mert ezeken a helyszíneken általában jól szerepelünk, de ez önmagában nem elég” – kezdte Dovizioso a Motorsport.com szakportálnak adott interjújában. „Nem gondolom, hogy ez fogja eldönteni a bajnokságot. Sok fordulóból áll a szezon, még találnunk kell valamit. Ha képesek leszünk még egy kicsit fejlődni, lesz esélyünk harcolni a bajnoki címért. Ha van nálad jobb, az egyetlen, amiben bízhatsz, hogy a másik versenyző hibát vét. Így azonban nem lehet a megnyerni a bajnokságot. Minden bizonnyal versenyképesek leszünk Mugellóban. A Ducati Le Mans-ban elért eredménye nagyon pozitív, de további javulásra van szükségünk.”

Arra a kérdésre, hogy miben kell javulnia a Desmosedicinek, a következőt válaszolta: „Még több sebességre van szükségünk. Ha a tempó megfelelő, képes vagy kezelni számos egyéb dolgot. Amikor még ha csak két tizeddel is, de lassabb vagy, az problémát jelent mindenben. Minden versenyző és motor különböző karakterisztikával rendelkezik, számomra a megfelelő sebesség elérése a legfontosabb.”

Írta: Szűcs Róbert; Fotó: Ducati Corse

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások