MotoGP

Dovizioso nem tudja, mi lehetett a probléma a második jerezi futamon

Az olasz az első futamhoz képest látványosan elmaradt márkatársaitól a verseny nagy részén, és nem tudja, mi okozhatta a különbséget.
Andrea Dovizioso a szezont egy dobogóval kezdte, de a második jerezi futamon szenvedett a motorral és csak a hatodik helyen ért célba. A spanyol helyszín sosem volt a kedvence pályája a Ducatinak, de az olasz ennek ellenére sem érti, mi lehetett a probléma az Andalúz Nagydíjon. Az olasz szavait a Crash.Net idézi:

„A hatodik hely nem rossz, főleg ha azt nézzük, hogy Jerezben vagyunk és a 14. helyről rajtoltam. Az utolsó négy körig láttam Valentinót a harmadik helyen. Amire viszont nem számítottunk, hogy az első körtől nem éreztem jól magam a kanyarokban.. Nagyon, nagyon furcsa. Nem tudjuk miért, lehet, hogy a forróság miatt. Nagyon jó voltam a fékezésnél, de amikor elengedtem a féket, nem voltam erős és nem tudtam húzni a gázt. A gyors és lassú kanyarokban egyaránt. Nem a gumik hőmérsékletével volt a problémám, mert nem volt előttem senki. Amikor megelőztem Petruccit onnantól kezdve egyedül voltam a pályán. Kicsit meglepődtem, mert délelőtt sikerült egy jó beállítást találnunk az elektronikával, és emiatt rövidebb féktávokat tudtam venni. De a hatodik hely az rendben van Jerezben, összességében viszont nem vagyok elégedett. Pecco (Bagnaia – a szerk.) megmutatta, hogy van esély a dobogóra. Ha én is úgy tudtam volna versenyezni, mint ahogy azt a futam előtt gondoltuk, akkor nekem is lett volna esélyem a dobogóra.”

A szombati nap után Dovizioso még azt mondta, nem akarja másolni a Pramac Ducati versenyzőit, mert nincs nagy különbség a tempójukban: „A verseny végén Bagnaia nagyon erős tempót diktált, ő volt a legerősebb a Ducatival, de ennek nincs különös oka, ha megnézzük a beállításokat. Pecco máshogyan motorozik, mint mi, többet használja a hátsó féket és máshogy csúsztatja a motor hátulját. Jack (Miller – a szerk.) is közel volt hozzá, de nagyon a határon motorozott, ezért is esett el.”

Jerezzel ellentétben Dovizioso és a Ducati nagyon jó eredményekkel rendelkezik a soron következő brnói és osztrák futamokról, de az olasz nem gondolja, hogy idén is kiemelkednek a mezőnyből ezeken a helyszíneken: „A gumik idénre megváltoztak, minden gyártó nagyon erős, főleg a Yamaha és a Suzuki, ezért úgy gondolom, hogy más lesz a helyzet. Ennek ellenére vannak problémáik a motorral, ami hatással lehet az ő teljesítményükre is. Első lépésként rá kell jönnünk, hogy mit csinálunk rosszul, meg kell vizsgálnunk mindent, ami az első két futamon történt.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások