MotoGP

Dovizioso: „Rossi tönkretette volna magát, ha nem változtat”

Elismeréssel beszélt 40 éves honfitársáról a világbajnokságot vezető ducatis, aki elárulta: ő maga nem tervez olyan sokáig a MotoGP-ben versenyezni, mint a „Doktor”.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Az előző évtized egyértelműen Valentino Rossiról szólt a MotoGP-ben: összesen hét vb-címet szerzett a királykategóriában, ezek jelentős részét komoly dominancia mellett. Bár legutóbbi összetett sikere immár tíz évvel ezelőttre, 2009-re datálódik, az azóta a 40. életévét is betöltött olasz továbbra is ott van az élmezőnyben, jelenleg is a második helyen áll az összetett tabellán – igaz, már bő másfél éve nem tudott futamot nyerni. A pontversenyt három forduló elteltével vezető Andrea Dovizioso egy római sajtóeseményen elismeréssel beszélt yamahás honfitársáról, aki kész volt változtatni a hozzáállásán:
 
„Változtatott a mentalitásán, rá is volt kényszerülve erre, de intelligens volt. Ha ugyanúgy közelítette volna meg a versenyeket, mint tíz éve, tönkretette volna magát. De intelligens volt, és rájött, hogy másképp kell megközelítenie a vereségeket, így alkalmazkodott. Elérte a 40 éves kort, és nézzük csak meg, mire képes. Az elmúlt két évben is sikerült kezelnie egy olyan erős srácot, mint Vinalest” – mutatott rá Dovizioso, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal. Maga a ducatis egyébként hét évvel fiatalabb Rossinál, és ő nem is tervez ilyen hosszú karriert a legnagyobb géposztályban:
 
„Nem tervezek 40 évesen a MotoGP-ben lenni. Nem azért, mert azt gondolnám, hogy nem lennék rá képes, hanem mert nem is célom. Mindenki eldönti, hogyan akar élni, de Valentino jól teszi a dolgát: lehetősége van eldönteni, hogy folytatja-e vagy sem a versenyzést, és jelenleg rosszabbul érezné magát MotoGP nélkül. Bár már évek óta nem nyert vb-címet, továbbra is harcolni akar a fiatalabbakkal. Mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja, mindenkinek megvannak a prioritásai. Az enyém például az, hogy motokrosszozzak, szóval ha kilenc vb-címem lenne, én már nem lennék a MotoGP-ben.”

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások