TCR

Drámai M1RA-győzelem a Red Bull Ringen

Még TCR-es mércével is őrült futamot hozott a második verseny a Red Bull Ringen. A biztonsági autóval és esővel is fűszerezett versenyen csupán az utolsó körben dőlt el a győzelem sorsa, szerencsére a M1RA színeiben versenyző Luca Engstler javára. Nagy Dániel és Tenke Tamás nem tudta befejezni a futamot.
Tom Coronel indult a pole pozícióból a vasárnapi futamon, Morbidelli mellőle. A rajtot követően ők maradtak az első két helyen, Engstler viszont előrejött egy pozíciót. Hátrébb Filippi az első kanyarban megpördült és pont Nagy Dani Hyundai-ját találta telibe, az eset miatt természetesen ezúttal is pályára gördült a Safety Car. Nagyjából negyed órával a vége előtt végeztek az autók eltakarításával, a mezőny a zöld zászlóval együtt pedig egyre erősödő esőt is kapott a nyakába.
 
Öt percig tartott a száguldás, amikor Tenke Tamás az első kanyarban a falba csúszott, ezzel ismét pályára csalva a biztonsági autót – igaz ez a rövid idő is elég volt Engstlernek arra, hogy feljöjjön a második helyre. A sárga zászlós periódus alatt pedig újabb helyet lépett előre a M1RA pilótája: az addig megingathatatlanul vezető Tom Coronelt ugyanis áthajtásos büntetéssel sújtották, mivel autóján az öt perces tábla felmutatása után is dolgoztak a rajt előtt. Négy perccel a vége előtt indították újra a futamot, ezúttal viszont Engstler veszített egy pozíciót, Filippi előzte meg. Coronelt még a pályán megelőzték mindketten, a német pilótának pedig az utolsó kör utolsó szektorában sikerült visszaelőznie olasz márkatársát, aki meg is pörült eközben, így Files lett a második. Coronel ugyan büntetése letöltése nélkül bejött harmadiknak, de félperces időbüntetést kapott, így Morgané lett a harmadik hely. Az eredmény sokáig nem volt végleges, a cikk megjelenésekor még vizsgálat alatt állt Engstler és Filippi incidense, ám végül nem büntették egyik felet sem.

A futam közvetítése:


Hozzászólások