MotoGP

Ducati: „Már tavaly Miller volt az egyik legesélyesebb a gyári ülésre”

Az olaszok sportigazgatója szerint elég komoly fejlődési potenciál van még a versenyzőjükben.
Tegnap robbant a hír, miszerint Jack Miller lesz a Ducati gyári csapatának egyik motorosa 2021-től. Annak ellenére, hogy főleg az elmúlt időszakban tűnt egyre biztosabbnak az átigazolás, Paolo Ciabatti, a bolognai márka sportigazgatója elmondta a Crash.net szakoldalnak, hogy már tavaly is az ausztrál volt az ülés megszerzésének egyik fő esélyese:

„Már a tavalyi szezon végén is Jack volt az egyik legesélyesebb versenyzőnk a gyári ülésre. Meg akartuk várni 2020 első 4-5 versenyét, hogy minél jobb döntést hozzunk, de ez lett a vége. A járvány miatt nem lehetett kezdeni, viszont július vége már lehet, hogy túl késő lett volna a döntéshozatalra. Jack még mindig nagyon fiatal 25 évesen, és mégis van öt évnyi tapasztalata. Az előző év végén látott teljesítménye után pedig még tovább fejlődhet, úgyhogy akkor már szinte el is dőlt, hogy 2021-re frissíteni fogunk a gyári alakulaton. Jelenleg az az elvárásunk, hogy Jack 2020-ban is hasonló szinten fejlődjön. Tavaly összejött neki öt dobogó, de szerintem most már képes lesz ennél jobb teljesítményre is, hiszen nagyon gyorsan fejlődik. Ami még hiányzik, az a kiegyensúlyozottság a versenyek második feléből. A gyári csapatnál teljesen egyértelmű, hogy elvárjuk azt, hogy dobogókért és győzelmekért harcoljon.”

Ciabatti emellett a korábbi sikeres ducatis ausztrálokról is beszélt: „Már volt sikeres ausztrál versenyzők a Ducatinál, hiszen Casey Stoner és Troy Bayliss is jól szerepeltek nálunk. Természetesen nem az a lényeg számunkra, hogy ki honnan érkezik, hanem a tehetség. Jack pedig bizony egy nagy tehetség, aki a MotoGP egyik leggyorsabb és legagresszívabb versenyzője. Még tud ugyan javulni néhány területen, de hamar a kategória egyik legjobbjává válhat.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások