E-sport Egyéb

E-sportos dobogóval kezdte a 2020-as évet a M1RA

A M1RA e-sportversenyzői, Báldi Gergő és Nagy Dávid a világ egyik legkülönlegesebb pályáján rendezett a Bathurst 333 GT-versenyen kezdték az évet, méghozzá erős eredményekkel.

Tavaly az Esports WTCR online bajnoka lett Báldi Gergő, Nagy Dávid pedig a malajziai offline döntőben végzett az összetett harmadik helyén, de 2020 elején a túraautózásról a GT-versenyekre váltottak, ugyanis a M1RA szimulátorosai a jelentős nemzetközi megméretésének számító ADAC GT Masters e-sportbajnokságára készülnek. Elsősorban az erre való felkészülés jegyében indultak el a Bathurst 333-on is.

Ez azonban nem nyomta rá a bélyegét az eredményességre, hiszen az időmérőn egyből a top 10-be kvalifikálták magukat a 6. és a 9. helyen, mindketten BMW M6 GT3-at vezetve. A futam rajtjánál Báldi előzött egyet, aztán az ötödik helyen követni tudta az élen haladó Porschékat. Sajnos a lekörözések alatt kiszakadt az általuk biztosított szélárnyékból, és onnantól nem lehetett tartani velük a lépést. Közben Nagy a rajtnál beragadt néhány lassabb autó mögé, és mire áthámozta magát rajtuk, kb. 10 másodperces hátrányba került M1RA-s csapattársával szemben, ami meg is maradt a leintésig.

Hogy sikerült dobogóra állni, illetve annak közelében a negyedik helyen végezni, az elsősorban az élen haladók technikai gondjainak volt köszönhető, Báldi így lépett előre az ötödik pozícióból másodiknak. “Jó volt picit átmozgatni magunkat az első igazán fontos verseny előtt, valamint már tisztábban látunk az ottani autóválasztás kapcsán, úgyhogy mindent összevetve pozitív verseny volt” – árulta el Gergő.

Február 7-én, pénteken kezdődik az ADAC GT Masters négy fordulóból álló selejtezőjének első felvonása, ami az év első, valóban éles bevetése lesz a csapatnak. Addig is ebben a videóban a teljes bathursti verseny visszanézhető:

Forrás: M1RA.hu


Hozzászólások