Egyéb motorsport

Eddigi legjobb eredményét érte el az ETC-ben Görbe Soma

A tavalyi és az idei szezon eddigi legszebb eredményért érte el Görbe Soma a spanyol CEV Repsol European Talent Cup Bajnokságban. A 64 induló közül idén először sikerült kvalifikálnia magát a fő versenybe, nem is akárhogyan, hiszen a 13. rajtkockából várhatta a vasárnapi összecsapást.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Folyamatos csatában a pontszerző helyekért, végül a 17. helyen hozta be a motort a Bester Capital Dubai Junior Team magyar pilótája. „Csütörtökön és pénteken folyamatosan javultam a szabadedzéseken, szombaton a Q1-ben 8., a Q2-ben 9. helyen  végeztem  a csoportomban, így az összesítettben a 13. helyről vághattam neki a futamnak. Elég jól  tudtam az élbollyal menni, sajnos kitoltak a végén a pályáról és  utána már nem volt meg a tempóm ,így  a 16. helyen jöttem be, de kaptam egy büntetést pályaelhagyás miatt, ami  a 17. helyet eredményezte. Nagyon élveztem és sokat tanultam! A következő verseny Aragon lesz, ott megpróbálok majd még jobban menni!” - mesélte boldogan a Sport&Events Academy pilótája!

Stefano Favaro, az Academy alapítója és a Bester Capital Dubai Junior Team társtulajdonosa régóta várta már, hogy Soma megmutassa mire képes igazán és ez még csak a kezdet. „Az első két versenyen sajnos nem jött ki a lépés, mivel 64 rendkívül erős induló alkotja idén az ETC mezőnyét, amelyből csak 38-an kerülnek be a fő versenybe, a többiek az ETC Series 2-ben indulnak. Itt Barcelonában azonban a Bester Capital Dubai Junior Team összes versenyzője a fő futamban szerepelt és Soma iszonyatosan nagy előrelépést hajtott végre. Az elmúlt időszakban sokat változott az edzésmunkája, hozzáállása, felnőtt a feladathoz.”
„A versenyen az első 5 körben kicsit bele került a darálóba, de még nincs tapasztalata és most szembesült vele, hogy milyen a leggyorsabbak között ott lenni!  Küzdött a  pontszerzésért és nagyon közel volt hozzá. A 14. és a 18. hely között csatázott, végül 16. lett, de aztán büntetés miatt 17. Szárazon a legjobb eredménye eddig a 27. volt tavaly, így úgy érezzük másfél év után most kezd beérni a sok munka és kezdünk felzárkózni! Soma is szembesült vele, hogy tényleg itt a helye, így pozitív tapasztalatokkal megyünk Aragóniába, ahol folytatódik a kemény munka!”


Sikeresen zárult tehát az ETC barcelonai fordulója minden szempontból, hiszen  Soma spanyol csapattársa Fermin Aldeguer a dobog második fokán ünnepelhetett. A verseny izgalmait és Soma nagyszerű teljesítményét  Stefano Favaro és Czollner Gyula kommentálásában csütörtökön 19.40-től lehet majd megnézni a SpílerTV műsorán.

Forrás: Faster Promotion

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások