TCR

Egy bajnoki pont Szabó Zsolt barcelonai termése

Igencsak eseménydúsan alakult Szabó Zsolt és a M1RA számára a TCR Európa-kupa utolsó előtti, spanyolországi állomása: akcióban, illetve fordulatban most sem volt hiány.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Az izgalmak már pénteken kezdetüket vették, mikor is a szabadedzések végével világossá vált a magyar istálló előtt, hogy a technikai meghibásodás olyan mértékű, melyet csak cserével tudnak orvosolni. A motorcserét követően pedig a büntetés sem marathatott el.

„Sajnálatos módon nem úgy kezdődött ez a hétvége, ahogyan azt elterveztük. A gyakorlások alkalmával észlelt problémák nem tették lehetővé, hogy maximálisan kihasználjuk a lehetőséget a pálya megismerésére. Persze a legfontosabb az volt, hogy minél előbb megoldódjon a technikai gát. Hatalmas köszönettel tartozom minden egyes csapattársamnak, hiszen éjt nappallá téve dolgoztak rajta, példaértékű volt az a hozzáállás, amit tapasztaltam” – nyilatkozta a miskolci versenyző.

A szombati esős időmérőn Zsolti a 19. pozíciót szerezhette meg, viszont az első versenyen a büntetés miatt végül a 34. helyről rajtolhatott a 23 éves pilóta. Bravúros küzdelemmel 19 helyet javítva, 15. helyen, pontszerzőként láthatta meg a kockás zászlót.

„Nagyon élveztem a versenyzést. Az autó remek lett. Gyors és nagyon jól megtaláltam vele a közös hangot. Ezt támasztja alá szerintem az eredményünk is. 34.-ről sikerült felküzdenem magam a 15. pozícióig, mellyel egy bajnoki pontot is szerezhettem. Úgy gondolom, hogy a második versenyhétvégémen, valamint az elmúlt események ismeretében bizakodásra ad okot ez a teljesítmény…” – folytatta a magyar tehetség.

Vasárnap 12:20-kor rendezték meg a Circuit de Barcelona-Catalunya aszfaltján a hétvége utolsó éles bevetését. Az akciódús, mozgalmas versenyt Szabó Zsolt nem tudta befejezni. Egy pozícióért vívott éles küzdelem során összeért hyundaios márkatársával. Az utolsó előtti körben biztonsági okokból kiállt a versenyből. Mivel nem volt pontszerző hely közelében, így nem lett volna értelme kockáztatni, hogy nagyobb baja essen az autónak.

„A motorsport ilyen. Vannak eredményesebb napok és vannak olyanok, melyeket jobb, ha elfelejtünk. Igyekszem ebből a helyzetből is tapasztalatot meríteni. Igazából már fejben Monzában vagyok. Van még egy versenyhétvégénk, ahol sikeresek tudunk lenni. Az olasz pályát szeretem, az autó gyors… én pedig motivált vagyok, melyet annak a hatalmas támogatásnak köszönhetek, melyet a szurkolóktól és a csapatomtól kapok. Nagyon szépen köszönöm ezt. Igyekszem meghálálni” – zárta gondolatait Zsolt. A szezonzáró Olaszországban, Monzában kerül megrendezésre október 12-13. között. 

Szöveg: Farkas Kitti – Szabó Zsolt Média; Fotó: Szabó Zsolt Média, TCR Média


Hozzászólások