Formula-E

Egyre valószínűbb a Budapest ePrix, de még nem jövőre

Sajtóhírek szerint folyamatosak a tárgyalások arról, hogy a közeljövőben hazánkba látogasson a Formula-E mezőnye, a pénteken kiadott 2019/2020-as naptár alapján viszont legfeljebb a hetedik szezonban kerülhet erre sor.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Az utóbbi hetekben-hónapokban egyre többször lehetett hallani híreket róla, hogy Budapestre jöhet a Formula-E: a Nagy Futamon tartott bemutató kapcsán mindkét fél elismerte, hogy érdeklődnek a versenyrendezés iránt. Amikor nemrég Jean Todt, az FIA elnöke a ZalaZone járműipari tesztpályán tett látogatást, ugyancsak elhangzott, hogy az elektromos sorozat hazánkba látogathat, s a minap ugyanerről beszélt az MNASZ-elnök Oláh Gyárfás is az M1 műsorában.

Az e-racing365.com értesülései szerint egyre valószínűbb, hogy a megállapodás létre is jön, leghamarabb azonban 2021-ban rendezhetik meg a Budapest ePrix-t. A szaklap úgy tudja, több helyszín is szóba jött már, de a Városliget környéke tűnik befutónak, ahol évtizedekkel ezelőtt rendeztek már túraautó-versenyeket. Nem kizárt, hogy a szerződést már a következő hónapokban, az őszi önkormányzati választások előtt nyélbe ütik.

2021-ben tehát jöhet a Budapest ePrix, ám addig még lesz egy szezon, amelynek versenynaptárát a Motorsport Világtanács pénteki ülése után közzé is tették. Ez alapján az idei évadnál hamarabb, már novemberben elstartolna a 2019/2020-as idény Szaúd-Arábiában, s a karácsonyi időszak előtt még egy futamot rendeznének egy egyelőre meg nem nevezett helyszínen. A naptárban szerepel még egy kérdőjeles helyszín, ám az biztos, hogy a hongkongi fordulót követő futamot is Kínában rendezik.

A menetrendből kikerült egyébként Marrakesh, Sanya – bár nem kizárt, hogy ismét az lesz a másik kínai helyszín –, Monaco és Bern is: a svájci viadal hiánya olyan szempontból is érdekes, hogy állítólag annak a helyét vehetné át hazánk. Cserébe viszont ellátogat a Formula-E mezőnye Szöulba, valamint Londonba, ahol ráadásul a korábbi bejelentések alapján félig fedett pályán köröznének a pilóták. A szezonnyitó és a szezonzáró egyaránt duplafutamos lenne, bár előbbi esetén ez még elfogadásra vár.

A 2019/2020-as versenynaptár:
November 22-23. Ad Diriyah, Szaúd-Arábia
December 14. ???
Január 18. Santiago, Chile
Február 15. Mexikóváros, Mexikó
Március 1. Hongkong, Kína
Március 21. ???, Kína
Április 4. Róma, Olaszország
Április 18. Párizs, Franciaország
Május 3. Szöul, Dél-Korea
Május 30. Berlin, Németország
Június 20. New York, Egyesült Államok
Július 25-26. London, Egyesült Királyság

Fotó: Hungaroring Média

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások