Ehrlacher magabiztos győzelmet aratott a második futamon, Michelisz a 8.

Yann Ehrlacher érzelemdús győzelmet szerzett nagybátyja, Yvann Muller előtt Zolderben, a WTCR nyitó hétvégéjének második futamán. Michelisz Norbi ezúttal is a legjobb Hyundai pilóta lett, és a 8. helyen zárta a versenyt, Tassi Attila nagyot küzdött, de ezúttal nem szerzett pontot.
Kálmán András 2020-09-13 15:17:09
Az első futamon egyaránt motorhiba miatt kieső Esteban Guerrieri és Tiago Monteiro autójában is motort cseréltek, így mindketten a rajtrács végéről kezdhették meg a felzárkózást a WTCR második futamán.

A rajtnál az élről induló Nathanael Berthon kicsit kiugrott, mögötte Ehrlacher és Magnus vívott ádáz küzdelmet. Később Thed Björk és Tassi Attila akadt össze a síkánnál: a svéd világbajnok nem is tudta folytatni a versenyt, miután elvitte a gumibálát is, így a biztonsági autó már az első körben a pályára hajtott!

Michelisz Norbert a rajt utáni kavarodást kihasználva feljött a 9. helyre, az újrainditást követően pedig Berthon rögtön megkapta a bokszáthajtásos büntetését. Az élre így Yann Ehrlacher került, mögötte Magnus, Müller, Urrutia, Girolami, Coronel volt az első hat sorrendje. Hat kör elteltével az élen a sorrend változatlan maradt, Michelisz feljött a 8. pozícióba, szorosan Catsburggal a nyomában.
 
A verseny felénél Ehrlacher másfél másodperces előnyt autózott ki Magnus előtt, Muller pedig Urrutiát tartotta maga mögött. Michelisz Norbi légüres térben autózott a nyolcadik helyen, Tassi Attila pedig a mezőny végéről már a pontszerző helyekért küzdött. Igazi küzdelmet pont itt láthattunk, Jack Young alaposan feltartotta az őt üldözőket, köztük a magyar pilótát is.

Három körrel a leintés előtt Yvan Muller használta ki Gilles Magnus hibáját, és feljött a csapattársa mögé, Tassi Attila pedig Jack Youngot lökte ki a sóderágyba, így egy körrel a leintés előtt újra bejött a biztonsági autó.

Végül a safety car mögött fejeződött be a második verseny, ami Yann Ehrlacher győzelmét hozta nagybátyja előtt, a Lynk&Co örömét pedig az újonc Santiago Urrutia tette teljessé, kibérelve mindhárom dobogós helyet a kínai márka számára.

Michelisz Norbi értékes pontokat szerezve a 8. helyen zárta a zolderi hétvégét, Tassi Attila éppen lecsúszott a pontszerző helyekről, és a 16. lett, Boldizs Bence a 19., Kismarty-Lechner Gábor pedig a 20. helyen fejezte be életük első WTCR hétvégéjét.

Folytatás két hét múlva, a Nürburgringen.

A 2.futam végeredménye:


Fotó: WTCR Media
 
Kálmán András
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast