F1

Eldőlt: Giovinazzi marad az Alfa Romeónál

A csapat az USA Nagydíjat követő hétfőn bejelentette, hogy 2020-ban is a fiatal olasz lesz Kimi Raikkönen csapattársa – ez pedig szinte biztosan azt jelenti, hogy Nico Hülkenbergnek nem marad helye az F1-ben.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Antonio Giovinazzi idén vált a Formula-1-es mezőny állandó tagjává – korábban két futamot már teljesített beugróként –, és bár a szezon első felejében jócskán elmaradt a teljesítménye az Alfa Romeónál Kimi Raikkönenétől, a nyári szünet után feljavult a formája. Emiatt pedig igazából egy pillanatig sem forgott veszélyben a 2020-as helye (nem beszélve a Ferrari támogatásáról), most pedig az alakulat hivatalosan is megerősítette, hogy jövőre is a fiatal olasz lesz a 40 éves Jégember kollégája.
 
„Nagyon örülök, hogy 2020-ra is a csapatnál maradhatok. Hálás vagyok a hihetetlen támogatásért, amelyet az első teljes szezonomban kaptam a Formula-1-ben: az istállónál mindenki beállt mögém, mióta csatlakoztam, és már várom, hogy folytassuk a közös utunkat. Nagyon sokat tanultunk idén, és biztosak vagyunk, hogy nagyot léphetünk előre jövőre. Már nem leszek újonc, szóval nem lesz kifogásom: az évad kezdetétől fogva versenyképes akarok lenni, visszafizetve a csapatnak a belém vetett bizalmat” – fogalmazott a bejelentés kapcsán Giovinazzi, míg Frederic Vasseur csapatvezető a következőket mondta el:
 
„Antonio remekül szerepelt idén, ezért nagy örömömre szolgál, hogy megerősíthetem, hogy 2020-ra is az Alfa Romeo Racingnél marad. Rendkívül biztató, ahogy a csapat részévé vált és ahogy fejlődött az első idénye során, és már alig várjuk, hogy mindent kihozzunk belőle a továbbiakban. Antonio nagyon gyors versenyzővé vált még egy olyan kemény mérce mellett is, mint Kimi, és arra számítunk, hogy a tapasztalata révén még tovább fog fejlődni. A műszaki visszajelzései, a munkamódszerei és a pozitív hozzáállása mind segíteni fog előrehajtani minket, ahogy a változatlan pilótafelállásból adódó állandóság is.”
 
A bejelentés egyúttal szinte biztosan azt is jelenti, hogy Nico Hülkenberg távozni kényszerül az F1-ből: a német helyére Esteban Ocon érkezik a Renault-nál, s a hivatalosan fennmaradó ülések közül a Williams és a hírek szerint Alpha Tauri névre váltó Toro Rosso nem opció számára (ráadásul előbbinél szinte biztosan Nicholas Latifi lesz George Russell társa, míg utóbbinál is marad a Danyiil Kvjat, Pierre Gasly felállás), a Red Bullnál pedig Alexander Albon eléggé meggyőző ahhoz, hogy az energiaitalosok kitartsanak mellette. Hülkenberg korábban kizárta, hogy teszt- vagy tartalékpilóta legyen bármely csapatnál, ahogy a Formula-E-re és az IndyCarra sem tekint lehetőségként, egy DTM-es átigazolás azonban nem elképzelhetetlen a BMW-vel, legalábbis a Motorsport.com értesülései szerint. A német 2010-ben debütált a Formula-1-ben, s ő tartja a legtöbb dobogó nélkül teljesített futam nem túl hízelgő rekordját – igaz, élcsapatnál egyszer sem kapott lehetőséget karrierje során.

Fotó: Alfa Romeo Racing


Hozzászólások