Formula-E

Eldőlt: Két hónap kényszerszünetre megy a Formula-E

A sajtóhírek ezúttal igaznak bizonyultak: Nem kevés szünet vár a jövőre már világbajnoksággá avanzsáló elektromos szériára.
Az elektromos versenysorozat 2019-20-as szezonja eddig nagy részben gondtalanul zajlott, ám több futam elhalasztása után az FIA úgy döntött, hogy két hónapos kényszerszünetre küldi a Formula-E-t a kialakult koronavírus-járvány miatt. Mivel a széria eseményei nagyvárosokban zajlanak, így a kategória vezetősége különösen veszélyesnek ítélte meg a helyzetet. Jelen állás szerint márciusban és áprilisban nem lesz verseny, májusban talán, júniusban és júliusban viszont szinte már biztosan folytatódik az idény.

Ebben a pillanatban tehát a párizsi és a szöuli forduló az, amelyik érintett (a jakartai, valamint a római versenyt már korábban elhalasztották). A szezon így június 21-én folytatódta Berlinben. Alejandro Agag, a Formula-E alapítója a következőket mondta erről:

„Jelenleg nagyon fontos felelősségteljes döntéseket hozni, és ezért inkább úgy döntöttünk, hogy befagyasztjuk a szezont két hónapra. A motorsport nagyon fontos szerepet játszink az életünkben, de sokkal fontosabb az, hogy mindenki egészséges maradjon. Amint elmúlt a krízishelyzet, a Formula-E teljes erővel tér majd vissza.”

Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások