Kamion-Eb

Elúsztak Kiss Norbi bajnoki dobogós esélyei

Rosszul kezdődött a Kamion-Eb utolsó előtti hétvégéje Kiss Norbert számára: a német Tankpool24 csapat kétszeres Európa-bajnok versenyzője nem tudott pontokat szerezni Le Mans-ban, így kevés esélye maradt az összetett dobogó elérése. A szombathelyi versenyző Mercedes kamionjával egész nap gondok voltak, és még egy szerencsétlen ütközés is tetézte a bajt.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Tökéletes hétvégére készült, ehelyett drámák sorozatával kellett megküzdenie Kiss Norbertnek Franciaországban. A FIA ETRC utolsó előtti versenyhétvégéjének szombati napján a műszaki problémák ellenére jó időt futott ugyan a magyar pilóta az időmérőn, az első és második futamon azonban nem állt mellé a szerencse.

„Reggel óta nagyon füstölt a kamion, aminek az okát nem találtuk, ezért úgy döntöttünk, hogy este motort cserélünk. A probléma ellenére a szabadedzés és az időmérő is jól ment, de a füst miatt törölték az eredményemet, így csak a 10. helyről indulhattam. A futamon a hatodik helyig feljöttem, majd két körrel a vége előtt felmutatták a fekete alapon narancssárga körös zászlót, vagyis ki kellett volna jönnöm a boxba, de végigcsináltam a futamot. Próbáltuk megmagyarázni a történteket, de nem fogadták el, utólag kizártak a versenyből.”

Sajnos a folytatás sem lett biztatóbb, Kiss Norbert a fordított rajtrácsos futamon sem tudott javítani. „A kizárás miatt az utolsó helyről indultam, Rene Reinert mellől, aki egy érthetetlen manőverrel már az első körben a fűbe lökött, hiába fékeztem, belecsúsztam az autójába. A kamionom kicsit összetört, a kuplungpedál tönkrement, úgyhogy nem tudtam folytatni a versenyt” – foglalta össze csalódottan a történteket Kiss Norbert.

A kétszeres Európa-bajnok szerint a bajnokság harmadik-negyedik helyét innen már nem lehet elérni. „Az ötödik helyre van még esélyünk, vasárnap próbálunk is annyi pontot szerezni, amennyit csak tudunk. Nagyon köszönöm a szurkolást, partnereimnek pedig a támogatást!”

A kamion-Eb Le Mans-i hétvégéjének versenyei vasárnap 14 órakor és 16.30-kor kezdődnek, élő közvetítés IDE KATTINTVA. Az egyébként már szombaton eldőlt, hogy idén is Jochen Hahn az Európa-bajnok: a német klasszis összességében már hatodik címét szerezte, ami természetesen új rekordot jelent.

Kiss Norbi Média


Hozzászólások