Superbike

Elválnak Camier és a Barni Racing útjai, Melandri visszatér

A jerezi startra már a rutinos olasszal érkezik a csapat
Leon Camier sérüléshullámainak sajnos következménye lett. A brit motoros még a Superbike-vb tesztidőszaka során sérült meg Aragóniában, és bár az orvosok azt mondták neki, hogy teljesen fel fog épülni a 2020-as szezonra, a nemrégiben lezajlott misanói teszten kiderült, hogy továbbra sincs minden rendben. Mivel egyelőre beláthatatlan ideig kellene várni a motoros teljes felépülésére, elválnak Camier és a Barni Racing útjai. A 2009-es brit Superbike-bajnok szavait a WSBK hivatalos oldala idézi:

„Elég kellemetlen ez a csapatomnak és nekem is. Korrekt akarok lenni a Barni Racinggel, mert remek srácok vannak itt, akik a sérülésem után is hittek vennem. A sors iróniája, hogy sajnos megint megsérült a vállam.  A csapat kitartott mellettem, és nem akarták, hogy túl sokat kockáztassak a szezonnyitón. Mindig az egészségemet tartották legfontosabbnak. A vírushelyzet miatt egy kicsit pihentettem a vállam, majd újra edzésbe álltam, hogy a lehető legfittebb legyek a folytatásra. Nem is igazán fájt a vállam, de a misanói teszten sajnos megint előjött a probléma. Szakértők szerint nem olyan komoly a probléma, mint tavaly, nagy eséllyel egy ideg, vagy izom van becsípődve. Egy szakértő fizioterapeuta nagy eséllyel meg is tudja oldani a dolgot. Az orvosom szerint Jerezre ismét készen állnék, de megértem azt, hogy a csapat és a szponzoroknak nem bíznak ebben a véleményben, mert sajnos múltkor sem lett minden rendben. Megegyezetem a csapattal, így egy új versenyző helyettesít majd engem, nekem pedig lesz időm felépülni anélkül, hogy nyomást helyeznék magamra. A sérülés sajnos a sport része, úgyhogy ez van. A legjobbakat kívánom a Barni Racingnek, én pedig remélhetőleg hamarosan rendben leszek.”

A Barni Racing tulajdonosa, Marco Barnabo elmondta, hogy bár hisznek Camier jövőbeli sikereiben, és teljes felépülésében, sajnos a csapatnak és a szponzoroknak nincs elég ideje megvárni ezt az időszakot. Az esti órákban eközben pedig bejelentették, hogy Marco Melandri egyből vissza is tér a tavalyi visszavonulásából, és ő váltja a csapat eddigi versenyzőjét:

„Elég szürreális ez a helyzet, mert normál körülmények között nem tértem volna vissza. A hosszú pihenés viszont minden negatív dolgot eltüntetett belőlem. Megbántam volna, ha nem térek vissza ezzel a csapattal. A hat versenyhétvége miatt nem kell túlerőltetnem magam, így úgy döntöttem, hogy bevállalom a dolgot. A Barni Racing olyan, mint egy kis család, ráadásul egy olyan motort kapok, amellyel akár nyerhetek is. Köszönöm szépen Caludi Domenicalinak, Paolo Ciabattinak és Gigi Dall’Ignának is a lehetőséget!”

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások