TCR

Engstler top 10-es eredményt mentett a M1RA-nak (videó!)

Remek felzárkózást produkált a magyar alakulat német versenyzője a Gilles Magnus által megnyert első futamon, honfitársaink azonban pont nélkül maradtak egyelőre Spa-Francorchamps-ban.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A pontszerző zónán kívülről kellett rajtolniuk a M1RA versenyzőinek a TCR Europe első spái futamán, Luca Engstler viszont hamar a top 10 közelében találta magát, és végül kilencedik helyen intették le a Hyundai volánjánál. Csapattársa, Nagy Dániel egy ideig az egy pontot érő 15. helyen haladt, a hajrában azonban visszacsúszott, s a 17. pozícióban látta meg a kockás zászlót. A Zengő Motorsportot erősítő Tenke Tamás is előre tudott lépni a rajthelyéhez képest: a fiatal pilóta a 21. helyen hozta be a Cuprát.

A győzelmet eközben a pole-ból induló, és sikere révén az összetettben is élre álló (ez utóbbihoz kellett az eddig vezető Josh Files nullázása is) Gilles Magnus szerezte meg: az audis belga elsőségére csak a korai balesetet követő biztonsági autós fázis utáni próbálkozása alkalmával tudott veszélyt jelenteni az 1-es kanyarban bevetődő, de szélesen forduló Santiago Urrutia. A dobogót az utolsó körben is előző Maxime Potty tette teljessé a mezőnyben amúgy több látványos akciót és balesetet is hozó futamon. Az alábbi videóban a teljes első verseny visszanézhető – folytatás vasárnap 12:00-kor a második viadallal.

Fotó: M1RA

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások