Egyéb autósport

Érem nélkül zárta Magyarország a Motorsport Játékokat

Sajnos a zárónapon is érem nélkül maradtak a magyar versenyzők: Tóth László a vizes pályán nem tudta megismételni tegnapi teljesítményét, Kiss Norbert pedig egy 11. helyet szerzett a túraautósok második futamán. Az éremtáblázaton Oroszország végzett az első helyen.
Tegnap már megvolt a driftesek és szimulátorosok éremosztója, ma pedig a többi kategóriában is érmeseket hirdettek a Motorsport Játékok zárónapján. Sajnos ebből a magyar versenyzők nem részesültek: Tóth László hiába indulhatott a negyedik helyről a Formula-4-esek fő versenyén, küzdelmes futam után végül csak a hetedik helyen zárt – igaz kevesebb, mint három másodpercre volt a bronzérmes pozíciótól. Az aranyérmet egyébiránt Olaszország szerezte meg Németország és Finnország előtt. A másik magyar érdekeltségű kategória a túraautósok versenye volt, igaz Kiss Norbinak csupán matematikai esélye volt az éremre: a Unicorse Alfa Romeójával versenyző kétszeres Kamion Európa-bajnok a 11. pozícióban látta meg a kockás zászlót. A futamot a belga színeket képviselő Magnus nyerte meg a tegnapi győztes orosz Gavrilov előtt, harmadikként Coronel futott be a hollandok színeiben. Az aranyérem az oroszoké lett, Belgium és Szlovákia (Homola) előtt.
 
A maradék két kategóriában is kialakult a végső sorrend: gokartszalomban (itt tegnap éppen csak lecsúszott a továbbjutásról a Németh Bálint, Kiss Dorka duó) lényegében Benelux házi döntő volt: végül a hollandok jobbnak bizonyultak a belgáknál. A bronzéremért Oroszország Portugáliát múlta felül. Lezajlott a GT kategória éremosztó futama is (ebben a kategóriában egyedüliként nem indult senki hazánk színeiben), itt eredetileg Japán, Lengyelország, Belgium lett a végső sorrend, ám a leintés után a belga páros büntetést kapott, így az ausztrálok örökölték meg a bronzérmet, amivel az éremtáblázatban is dobogós helyre ugrottak fel.
 
A Motorsport Játékok éremtáblázata a záró nap után:
 
  Ország Arany Ezüst Bronz Összesen
1. Oroszország 1   2 3
2. Olaszország 1   1 2
2. Ausztrália 1   1 2
4. Hollandia 1     1
4. Japán 1     1
4. Ukrajna 1     1
7. Belgium   2   3
8. Németország   1   1
8. Lengyelország   1   1
8. Csehország   1   1
8. Costa Rica   1   1
12. Szlovákia     1 1
12. Finnország     1 1

A vasárnapi nap közvetítése (benne a záróünnepséggel):

Fotó: MNASZ Facebook


Hozzászólások