MotoGP

Espargaro: „Alig várom már, hogy végre elutazzunk Jerezbe”

A spanyol pozitívan nyilatkozott a privát tesztjükről, és már alig várja a MotoGP szezonkezdését.
Négy hónapos szünet után a gyorsaságimotoros-világbajnokság körforgása is kezd beindulni, több csapat tartott privát tesztet, hogy visszarázódjanak a normál kerékvágásba. A teszten jelen volt az Aprilia alakulata is, fejleményeikről pedig spanyol versenyzőjük, Aleix Espargaro nyilatkozott – szavait a Crash.Net szakoldal idézi:

„Egy ilyen hosszú szünet után nagyon jó volt végre visszatérni a pályára, és már alig várom, hogy Jerezbe utazzunk az első két versenyre. Fontos volt, hogy sok kört megtegyünk, mivel egy teljesen új motorunk van. Habár nagy potenciál van benne, kellett egy pár kilométer bejáratni. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy nem Misano a kedvenc pályánk, de ennek ellenére úgy gondolom, hogy a harmadik nap végére egészen jól mentünk, a benyomásaink pedig még pozitívabbak lettek, mint Katarban és Malajziában.”

Espargaro az Aprilia újításairól is nyilatkozott: „Meghoztuk a döntést azzal kapcsolatban, hogy hogyan is vágunk neki Jereznek. Az általunk készített új funkciók jól működtek és sokkal inkább elégedett vagyok a motor szintjével. Viszont még nagyon sok a tennivaló, mivel részleteznünk kell a dolgokat, különösen azt, hogy hogyan lehetne növelni a megbízhatóságot.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások