MotoGP

Espargaro nem elégedne meg pár pódiummal idén

Az Aprilia versenyzője elmondta: Ha az idei motorjuk a szezonban is olyan teljesítményt mutat, mint az előszezoni teszteken, nem lesz elégedett pár dobogós helyezéssel.
Aleix Espargaro kilenc éve tagja a MotoGP mezőnyének, ezalatt két dobogós helyezést sikerült bezsebelnie, az eddigi utolsót 2014-ben az Aragóniai Nagydíjon szerezte, amikor is második lett Jorge Lorenzo mögött. A spanyol a 2020-as előszezoni teszteken, Katarban és Malajziában is meglehetősen jó versenytempót ment, idén pedig bízik benne, hogy hosszú évek után végre harcban lehet az első három helyért:

„Fizikálisan teljesen jól érzem magam, és szerintem most sokkal jobb leszek, mint eddig” – idézi Espargarót a crash.net szakoldal. „Ez lesz a harmadik szezonom az Apriliával, és úgy érzem, a szerelőkkel és a többiekkel is egy nagyon erős csapatot alkotunk. Az idei motoron végrehajtottunk egy pár nagyobb változtatást, mert Malajziában és Katarban is voltak megbízhatósági problémáink, de összességében úgy gondolom, ennek a motornak sokkal jobb a versenyképessége, mint az elmúlt pár szezonban.”

„Érdekes szezonunk lesz az biztos. A MotoGP idei mezőnye hihetetlenül erős, de én készen állok arra, hogy a dobogóért küzdjek, mert az Aprilia nagy erőfeszítéseket tett, én nagyszerűen motorozok, szóval miért ne? Ha legalább pár versenyen nem végzek az első három között, nem leszek boldog. Igaz, mindig nagy nyomást helyezek magamra, de ezért vagyok itt. Alig várom már, hogy elkezdődjön a szezon, mert ekkor tudjuk meg igazán, hogy milyen jó vagy rossz lett a motorunk.”


Fotó: Gresini Aprilia


Hozzászólások