MotoGP

Espargaro: „Nem kaptam levegőt, még soha nem volt ilyen”

A KTM spanyol versenyzője négy kör után „teljesen megfőtt” a motoron, az előző hétvégi Andalúz Nagydíjon.
Pol Espargaro egy hatodik és egy hetedik hellyel indította a 2020-as szezont. Az első jerezi futamon remekül teljesített, és mindössze egy másodperccel maradt el a dobogótól. A második hétvégén már nagyobb volt a lemaradása, de ez részben a szombati hibájának is köszönhető, valamint annak, hogy a nagy hőségben nem akart sokat kockázatatni. Espargaro szavait a Cras.Net idézi:

„Szombaton hibáztam, aminek a futamra volt nagy hatása. Az első körökben olyanokkal csatáztam, akikkel nem kellett volna. 5-6 másodpercet vesztettem az élmezőnyhöz képest. Az én hibám volt, de az egész szombaton kezdődött. A tempónk nem volt messze a legjobbakétól, de hibáztam, amikor Petruccit és Zarcót akartam megelőzni és a testvérem elment mellettem. Meg akartam őket előzni, de egyszerűen megsültem attól, hogy mögöttük vagyok. Óriási volt a hőség, a verseny közepén azt éreztem, hogy a meleg fog legyőzni. A testvérem és Petrucci is elesett előttem, ezért úgy gondoltam, hogy a bajnokság szempontjából jobb, ha beérek a célba és szerzek pár pontot. Az első futamon még nem volt gond, de most négy kör után teljesen megfőttem. Nem kaptam levegőt, még soha nem volt ilyen, Malajziában és Thaiföldön sem, vagy akkor sem, ha sérült voltam.”

Espargaro jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban, Takaaki Nakagamival azonos pontszámmal, amiről a következőket mondta a spanyol: „Ha valaki azt mondja, hogy az első két futam után negyedikek leszünk a bajnokságban, nem hittem volna neki. A Yamahánál rengeteget szenvedtek a motorral, az Apriliánál és a Ducatinál szintén. A KTM-nél nem volt motor probléma. A szezon előtt nem gondoltuk, hogy a hatodik és hetedik pozíciókat könnyedén elérhetjük, de így lett.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások