Espargaro: “Szerencsére Sofuoglu messze van a MotoGP paddocktól”

Deniz Öncü menedzsere, az ötszörös Supersport világbajnok Kenan Sofuoglu nemrég kifejtette hogy szerinte pártfogoltja nem kapott jogos büntetést, amikor két versenyre eltiltották. Erre reagált most Aleix Espargaro.
Forgó Ariel János 2021-10-14 18:27:11
Kenan Sofuoglu nemrég egy hosszabb interjúban mondta el, hogy miért is nem tartja jogosnak az Öncüre kiszabott büntetést. A török Supersport legenda akkor többek között a következőket mondta: „Azt tanítom, hogy kerüljük a kontaktot, azonban ha nem előzöl nem fogsz versenyeket nyerni. A Forma1-ben például Hamilton és Verstappen is agresszív.” Sofuoglu nyilatkozatát az olasz gpone.com motoros portál is lehozta, majd posztolta twitteren, melyre Aleix Espargaro a következő tweettel reagált: „Úristen…Szerencsére ez az ember messze van a MotoGP paddocktól.” Majd a MotoGP-ben Apriliaval versenyző motoros további kommentben bővebben kifejtette: „Teljes meggyőződésem, hogy Öncü nem szándékosan tette amit tett azonban ő egy fiatal versenyző és folyamatos tanulásra van szüksége. A Dorna helyesen cselekedett, amikor megbüntette, így leckét kapott. Elég szomorú, hogy a menedzserének nincs elég esze és pont az ellenkezőjét tette.” Sofuoglu egyébként a már említett (speedweek.com) interjúban elmondta továbbá:
 
„Ahhoz, hogy sikeres legyél agresszívnak kell lenned, ez a sport része. Manapság a versenyzők túl sokat panaszkodnak. Számomra a Denizzel szemben hozott ítélet nem fair. Meg kell nézni a felvételeket. Én sokkal veszélyesebb manővereket is láttam, mint Denizé. Számomra az, hogy panaszkodnak a versenyzőimre, azt jelenti, hogy erősek és nem tudják őket legyőzni. Emiatt mások keresik az okot a panaszra. Rettenetesen sajnáljuk Dean Vinales elvesztését, most viszont a Dorna Denizzel statuált példát, mutatva ezzel azt, hogy ha valaki agresszív akkor ily módon büntetik. Ez azonban nem fair a versenyzőimmel szemben. Meg kell nézni az egész versenyt és az összes pilótát. Deniz nem érdemelte ezt meg. Ami most ősszel történt az balszerencse, azonban manapság ilyenek a Moto3-as és a Supersport300-as futamok. Mindenki próbálja követni az elsőt, felhasználva a szélárnyékát.” – magyarázta Sofuoglu, majd hozzátette ismét, hogy a győztesnek meg kell találnia az előzési lehetőséget, még ha az egy igen szűk folyosó is.
 
Fotó: MotoGP Media
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast