MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Ez is egy verzió – A „Doktor” pályafutásának top5 győzelme (Videó)

Van aki talán más sorrendet állítana fel, vagy akár más futamokat nevezne meg, mint Valentino Rossi öt legnagyobb győzelme, azonban a brit BT Sports az alábbi rangsort hozta le.
Forgó Ariel János 2021.11.15. 19:34:14

5. Donington Park (2005)
Tipikus britanniai időjárás fogadta ekkor a világbajnokság mezőnyét Doningtonban, ami a magyar motorsport rajongók számára már 125-ös futamon jó előjelnek számított, hiszen tudtuk, hogy Talmácsi Gábor a legjobbak között van nedves pályán. Talma igen hamar az élre is állt, azonban sajnos bukott az első helyen motorozva és bár vissza tudott állni a versenybe, sajnos később ismét elesett. Ekkor már kénytelen volt feladni a futamot.
Ami azonban Valentino Rossit illeti: A királykategóriát hasonlóan mostoha körülmények fogadták 16 évvel ezelőtt, amikor is Valentino Rossi a pole pozícióból rajtolva vágott neki a szakadó esőben zajló viadalnak. A 2005-ös Brit nagydíj olyan szempontból is különleges versenynek számított, hogy végül mindössze tizenegy (!) motoros ért célba, mely eredmény – annak, aki netán nem látta a futamot – szintén azt sejteti, hogy nem éppen a versenyzés szempontjából optimális körülmények fogadták akkor a mezőnyt. Rossi Barros-szal és Roberts Jr.-ral küzdve zsebelte be a győzelmet, bizonyítva, hogy a mostoha időjárás sem állhat útjába.
 
4. Phillip Island (2003)
A „Doktor” egyrészről a fénykorára jellemző, gyors verseny eleji felzárkózást bemutatva tornászta fel magát az élre, újonc csapattársa, a későbbi világbajnok Nicky Hayden elé. Az akkor 24 éves olasz azonban hibázott a nagy sietségben, mivel sárga zászló alatt előzött, így tíz másodperces időbüntetést kapott, melyet a leintést követően adtak hozzá a versenyidejéhez.
Csakhogy Valentino Rossi 15,2 másodperces előnnyel hozta le a futamot a második helyezett Loris Capirossi előtt, vagyis a 10 szekundumos időbüntetésével is bőven maradt neki igen kényelmes 5,2 másodperces fór. A „Doki” akkor finoman szólva is beárazta a mezőnyt.
 
3. Welkom (2004)
Ki ne emlékezne a legendás 2004-es dél-afrikai nagydíjra, mely Valentino Rossi első yamahás versenyhétvégéje volt. Mint utóbb kiderült az olasz versenyző még akkori legfőbb riválisát és egyben honfitársát, Max Biaggit is meglepte teljesítményével. A Camel Pons Honda nyergében ülő „Kalóz” ugyan végig szorongatta a „Doktort”, viszont legyőzni nem tudta, így Rossi azonnal megnyerte első futamát a Yamahával.
Nem mellékesen a világbajnokság történetében ez volt az első alkalom, hogy egy versenyző különböző márkával nyert meg zsinórban két futamot: A 2003-as évad utolsó viadalát Hondán ülve húzta be, míg a 2004-es szezonnyitón már Yamahával ment.
 
2. Catalunya (2009)
A futam végére a gyári yamahásokra, vagyis Valentino Rossira és Jorge Lorenzóra maradt a futamgyőzelem eldöntése. Az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy sikerrel jár a hazai pályán versenyző Lorenzo, hiszen egyrészről látszólag jókor állt az élre...
...másrészről egészen az utolsó kanyarig sikerrel védekezett a „Doktorral” szemben, azonban Rossinak a célegyenesre görbülő fordulóban (illetve az azt megelőző féktávon) sikerült meglepnie a spanyolt. Nem túlzás azt mondani, hogy azelőtt és azóta sem láttunk ehhez fogható előzést abban a kanyarban, pláne nem a legnagyobb géposztályban.
 
1. Laguna Seca (2008)
Bizonyára akad olyan, aki a „Doktor” más körülmények között aratott győzelmét tenné az elsőre helyre, de abban talán mindenki egyetért, hogy Rossi 2008-as laguna secai produkciója egyértelműen a top5-ben van. Az időmérőn nála egyértelműen gyorsabb (közel fél másodperccel) Casey Stoner hozta el a pole pozíciót, így az olasznak taktikát illetően nem maradt sok választása a futamra: Megpróbálni minél előbb az ausztrál elé kerülni és mindenáron megakadályozni, hogy elléphessen a ducatis.
Rossi ezt a feladatot hibátlanul teljesítette, ráadásul innen maradt emlékezetes a dugóhúzóban bemutatott előzése is, mely során a rázókőről még a homokos részre is lement. A két legenda csatája akkor ért véget, amikor a verseny során Stoner közvetlenül Rossi mögött haladva elfékezte magát az utolsó kanyarban, így kénytelen volt kiengedni motorját a kavicságyba, ahol aztán bukott. Érdekesség, hogy Rossi és Stoner az egymással való harc ellenére is olyan mértékű előnyre tett szert, hogy az ausztrál világbajnok még a bukással együtt is be tudta hozni motorját a második helyen.
 
Fotó: MotoGP Media
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast