MotoGP

Ezpeleta: Maximum 20 verseny lesz 2017-től

Carmelo Ezpeleta, a Dorna elnöke megerősítette, hogy a gyártókkal együtt megállapodtak arról, hogy 2017-től kezdődően legfeljebb 20 fordulóból fog állni egy szezon, ezt követően pedig arról is beszélt, milyen új helyszínek jöhetnek szóba a következő években.
Még nincs jegyed a WTCC hungaroringi futamára, de élőben szeretnél szurkolni Michelisz Norbinak és a Zengő Motorsportnak? Vásárold meg a P1race.hu jegyshopján keresztül a belépődet a május első hétvégéjén megrendezésre kerülő versenyhétvégére! A jegyárakkal és a rendeléssel kapcsolatos információk oldalunk tetején, a „Jegyek” menüsorban a „WTCC Hungaroring 2015” feliratra kattintva találhatók!

A gyorsasági motoros világbajnokság versenynaptára pár éve rendre 18 fordulóból áll, ám azt már egy ideje tudni lehet, hogy az ausztriai Red Bull Ring 2016-tól szintén futamot rendez majd, ezzel eggyel növelve a kalendáriumban szereplő helyszínek számát. Carmelo Ezpeleta, a Dorna elnöke a MotorCycleNews.com szakportálnak nyilatkozva elmondta, hogy amennyiben a következő évek során még további országok kapcsolódnak be a MotoGP vérkeringésébe, akkor is lesz egy maximuma az egy szezonon belüli fordulók számának:
 
„Megegyeztünk abban, hogy 2017-től a versenynaptárban szereplő helyszínek száma legfeljebb húsz lesz” – utalt arra Ezpeleta, hogy a döntést a királykategóriában szereplő gyártók szervezetével közösen hozták meg. „Rengeteg élő megállapodásunk van 2016-ig, aztán utána meglátjuk. Az biztos, hogy jövőre Ausztria csatlakozik, és ha semmi sem változik, akkor 19 futamunk lesz, így 2017-ben lesz lehetőségünk még egy nagydíjat felvenni a sorba.”
 
Az esetlegesen szóba jöhető helyszínek kapcsán régiónként latolgatta az esélyeket a Dorna-elnök. Dél-Kelet-Ázsia esetén elmondta, hogy a thaiföldi Buriramban található pályának jó esélye lehet a csatlakozásra: már tárgyalnak egy lehetséges ottani versenyről, különösen a néhány hete sikeresen megrendezett Superbike világbajnoki forduló tükrében. Ezpeleta ugyanakkor szinte teljes mértékben kizárta Brazília érkezését, noha pár éve még biztosnak tűnt, hogy oda is újra ellátogat a MotoGP mezőnye. A Közel-Kelet kapcsán ismét kihangsúlyozta, amit már az évadnyitó hétvégén is elmondott: bármely új helyszín csak Katar beleegyezésével érkezhet a naptárba.
 
A nemzetközi sajtó egyébként még egy lehetséges új pályát megszellőztetett a napokban: Finnországban Kymi Ring néven épül egy világszínvonalú létesítmény, s egyes értesülések szerint a promóterek már meg is állapodtak arról a Dornával, hogy 2017-ben a világ legjobb motorosai is tiszteletüket tegyék az északi országban.
 
Fotó: diepresse.com


Hozzászólások