MotoGP

Ezpeleta szerint nem probléma, ha elmarad pár verseny

A vezérigazgató úgy gondolja, hogy nem lenne szerencsés, ha hosszúra nyúlna a 2020-as szezon. Szerinte ezzel a jövő évet is elronthatják, így inkább véleménye szerint jobb lenne, ha idén kevesebb futamból állna a bajnokság.
A Dorna vezérigazgatója, Carmelo Ezpeleta elmondta, hogy jelenleg sok minden attól függ, hogy mikor tudja a MotoGP megkezdeni a szezont. Ha túl hosszúra nyúlik a koronavírus miatti folyamatos halasztás, akkor előfordulhat az is, hogy több versenyt nem rendezhetnek meg idén, és egy kevés futamból álló bajnokság lesz az idei, de Ezpeleta szerint ez nem jelenthet problémát. Szavait a Crash.Net szakoldal idézi:

„Sok minden attól függ, mikor tudunk kezdeni” – kezdte Ezpeleta. „Vannak, akik azt mondják, hogy legalább 13 verseny kell egy világbajnoksághoz, ez pedig nem igaz. Azt tesszük, amit tudunk, anélkül, hogy a szezon végét túlzsúfolnánk, hiszen már így is nagyon sűrű.”

Emellett arról is beszélt, hogy neki jobban tetszene, ha inkább rövidebb lenne az idei év, és a 2021-es idényt ezzel nem rontanák el. Jelenleg úgy tűnik, hogy a november 29-i Valenciai Nagydíjjal zárulna a szezon, de ha további versenyeket kell még halasztani, akkor az is lehet, hogy a szezon decemberben, vagy akár a jövő év első hónapjában érne véget, ami nagy hatással lehetne a következő világbajnoki idényre.

„Nem nyúlhat a szezon túl mélyen a télbe, ezzel elrontanánk a 2021-es évet. Kitartok amellett, hogy sok minden azon múlik, hogy mikor tudjuk kezdeni az idényt. Lehet rövidebb is az idei szezon, hogy aztán jövőre az összes futamot megrendezhessük. Meglátjuk, hogy hogyan alakul a helyzet, mert a világ nem lesz ugyanaz a vírus után. A legfontosabb most az, hogy minden jöjjön rendbe.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások