Fantasztikus versenyzéssel a 9. helyen végzett Sebestyén Peti a vasárnapi versenyen!

Remek köridőkkel, nagy csatában a 9. helyezést szerezte meg a VB egyetlen magyar pilótája a portimaoi második futamon.
Palencsár Tibor 2021-10-04 00:12:00
A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti nyolc helyet javított, így a mezőnyben ő volt az a versenyző, aki a legtöbbet lépett előre.

Zuhogó esőben indult a nap Portugáliában, Sebestyén Peti az esős körülmények között a 7. helyen kezdte a napot. A délutáni versenyre felszáradt a pálya, ám Peti eddigi legjobb teljesítményét nyújtva, a 16. helyről egészen a 9. pozícióig menetelt, csupán 3 tizedre elmaradva attól a Philip Öttl-től, aki jelenleg 3. helyen áll a VB összetettben. A mai verseny is mutatja mennyire erős a Supersport idei mezőnye, de egyre közelebb zárkózik az élmezőnyhöz a HUMDA pilótája.

Ma is nagyon jót versenyeztem, jókat csatáztunk és nagyon sajnálom, hogy innen hátulról kellett rajtolnom, mert versenytempó alapján az előrébb lévő bolyban is tudtam volna haladni. Kívülről talán nehéz néha megérteni mennyire összetett egy ilyen hétvége, de én minden eddigi versenyhétvégén próbáltam kihozni a maximumot, viszont ehhez sok mindennek össze kell állnia. Ma végre úgy működött minden, ahogy kell és a motorfék tekintetében is előre tudtunk lépni.”- nyilatkozta a HUMDA pilótája.

Ezzel végetértek az európai futamok, a VB mezőnye legközelebb Argentínába látogat el október 15.-től!

Szöveg és fotó: PS56 Team
 

Palencsár Tibor
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast