MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Felavatták a Mandalika versenypályát

Indonézia elnökét érte a megtiszteltetés, hogy átadhassa az ország új versenypályáját.
Palencsár Tibor 2021.11.13. 20:29:31
2021. november 12-én, pénteken adták át Indonézia új versenypályáját, a Mandalika Street Circuit-öt – hivatalos nevén Pertamina Mandalika International Street Circuit (a Pertamina az indonéz nemzeti olajvállalat). Az átadó ünnepségen személyesen vett részt Indonézia elnöke, Joko Widodo.
 

A Mandalika Circuit, amely a Mandalika Különleges Gazdasági Zónában található, Lombok szigetén, több üdülőparadicsom veszi körül. A pálya jövő héten fogadja a Superbike világbajnokság zárófordulóját, amelyen eldől, hogy Toprak Razgatlioglué vagy Jonathan Rea-é lesz az idei trófea. Nem ők azonban az első verseny a pályán: már ezen a hétvégén megrendezik az Asia Talent Cup utolsó előtti fordulóját, ahol a jövőre már a Moto3 világbajnokságon versenyző Taiyo Furusato bebiztosíthatja a kupagyőzelmet.
Az elnök ezt nyilatkozta: „A Mandalika pálya, mely 4,3 km hosszú, aszfaltmasztixos technológiával (SMA) készült, immár használatra kész. Egy új rendezvény tartunk, név szerint a Superbike világbajnokságot 2021-ben, amelyet a MotoGP fog követni 2022 márciusában”.
A pályával együtt egy új, 17,3 kilométeres elkerülőutat is átadtak, amely összeköti a Lombok Nemzetközi Repülőteret a Mandalikai Különleges Gazdasági Zónával.

Íme néhány fotó a pályáról és a környékről:
 
 
 
 

Fotó: Indonézia Elnöki Hivatala
Palencsár Tibor
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast