Formula-E

Félig fedettpályás versennyel tér vissza Londonba a Formula-E

Az elektromos sorozat szervezői kedd reggel bejelentették, hogy a 2019/2020-as idényben újfent megrendezik a London ePrix-t, amelynek ezúttal részben az ExCeL kiállítási központ ad otthont.
Nem lesz ismeretlen az Egyesült Királyság fővárosa a Formula-E számára, hiszen az első két szezonban már rendeztek ott futamokat – a sokáig emlékezetes, Sebastian Buemi és Lucas di Grassi ütközését hozó finálét is ott futották. Akkor a versenyzők a Battersea Parkban kialakított nyomvonalat használták, 2016 után viszont nem tért vissza a városba a széria.

Most azonban bejelentették, hogy a soron következő, 2019/2020-as idényben újra ellátogatnak Londonba, ám ezúttal már egy máshol kialakított. Ráadásul a helyszínnel ismét úttörő lesz a Formula-E, hiszen részben az ExCeL kiállítóközponton vezet majd keresztül a vonalvezetés, azaz részben beltéri pályáról lesz szó.

A rajtrács például rögtön fedett részen lesz, aztán a mezőny 2,4 kilométeresen és 23 kanyaron keresztül fog száguldani a Royal Victoria Dock területén, többek között a Temze partját is érintve. A pályát természetesen még az FIA-nak is homologizálnia kell, mindenesetre már az időpontot is kitűzték: 2020. július 25-én és 26-án kerülne sor a duplafutamos idényzáróra. Addig is íme, a tervezett nyomvonal:

Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások