Moto2

Fernandez: „Az a legnehezebb, hogy fogalmam sincs, mikor térhetünk vissza”

Az idén már a Marc VDS színeiben versenyző spanyol versenyző nem viseli túl jól a karantén időszakot.
Miután a Pons istállónál három versenyt is megnyert, viszont nem tudott végül érdemben harcolni a világbajnoki címért tavaly, Augusto Fernandez úgy döntött, hogy 2020-ra a Marc VDS-hez igazol, a MotoGP-be fellépő Alex Marquez helyére. A spanyol szezonja viszont új csapatánál nem indult valami fényesen, hiszen bukott a Katari Nagydíjon. Erről a következőket nyilatkozta a Crash.net szakoldalnak: „Kár a bukásért, mert nagyon jól éreztem magam a motoron, és szerintem remek versenyt teljesíthettem volna. A tesztet látva is elmondható, hogy nagy lépést tettünk előre az egész csomaggal, és már mindenki készen állt a startra. Mérges vagyok kicsit, hogy meg kellett állni, mert megtaláltuk a jó ritmust.”

Fernandez arról is részletesen beszélt, hogy a koronavírus-járvány idején hogyan telnek a mindennapjai: „Jelenleg otthon töltöm az időmet a családommal, és próbálok a lehető legjobban kijönni ebből a helyzetből. Nem fogom tagadni, hogy elég rossz ez a szituáció, de türelmesnek kell lennem, illetve pozitívnak, hogy átvészeljem ezt az időszakot. A legnagyobb gondot nyilván az jelenti, hogy nem mozdulhatok ki motorozni. Ez teljesen felrúgja az általános rutinomat. A benti edzéseim viszont csak annyit változtak, hogy edzőterem helyett otthon végzem a gyakorlataimat. Motorozás helyett pedig rollerezem, hiszen bár itt közel kell sem annyit mozognom, legalább egy kicsit gyorsabbnak érzem magam rajta, és olyan érzést nyújt, mintha kint motoroznék. Emellett súlyzózni is szoktam mindennel, amit csak a házban találok. Néha kancsókat, edényeket és vizes kannákat emelgetek.”

„Az a legnehezebb, hogy fogalmam sincs, mikor térhetünk vissza a normális kerékvágásba. Én folyamatosan igyekszem csinálni a napi rutinomat, hogy fitt maradjak, és hogy gyorsabban teljenek a napok. Mindig kitűzök magamnak célokat, amik visznek előre. Jelenleg például a Német Nagydíjra készülök, és hogyha elhalasztják, akkor majd azt követő versenyre.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások