E-sport F1

Ferrari-sikerrel és Bereznay-pechhel indult az F1 Esports idénye

Szerda este került sor az F1 e-sport-bajnokságának idei első fordulójára, amely után a sorozathoz újonnan csatlakozó olasz gárda versenyzője vezeti az összetett, az Alfa Romeo magyarja viszont a három futamból csak egyszer szerzett pontot.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Miután lezárultak a selejtezők, valamint a Pro Draft is, szerda este végre elrajtolt az F1 Esports 2019-es szezonja. Az első eseményen összesen három futamot teljesítettek a gamerek, köztük az immár nem a Mercedes, hanem az Alfa Romeo színeit képviselő Bereznay Dániel is. A tavaly az összetettben ezüstérmes pozíciót elcsípő magyar versenyző roppant szerencsétlen fordulón van túl: az első, bahreini futamon a vezetésért harcolva nekiütközött az élen álló autónak, így nem szerzett pontot, míg a második, kínai versenyen a pole-ból indulva vezetett, amikor meghibásodott a fékpedálja. A bakui záró viadalon aztán valamelyest javított, ott a hetedik helyen ért célba.

Jól kezdett viszont a virtuális sorozathoz idén csatlakozó Ferrari, ugyanis rögtön az első két futamot 17 éves tehetségük, David Tonizza húzta be – a bahreini nyitányt épp azok után, hogy Bereznay az elfékezése után nekikoccant. Mivel a harmadik versenyt is dobogós pozícióban zárta, Tonizza az összetett pontversenyt is magabiztos előnnyel vezeti. Legközelebbi kihívója a Red Bullt erősítő Frederik Rasmussen, köszönhetően többek között bakui győzelmének, míg a tabella harmadik helyét a Racing Point színeiben induló Marcel Kiefer foglalja el. A csapatok értékelésében ugyancsak Ferrari, Red Bull, Racing Point a sorrend az első három helyen. Meglehetősen gyengén kezdett viszont a címvédő Mercedes, a tavalyi bajnok Brendon Leigh csupán egy ötödik és egy negyedik helyezést tud felmutatni.
A teljes közvetítés (a videó a YouTube-ra átkattintva indul!)


Hozzászólások