TCR

Files győzelemmel bajnok, pontokkal zárta a szezont a M1RA

Már az első körben az élre állt, s bár ellenfele a hajrában utolérte, nem ingott meg a brit, aki a monzai második futamon aratott sikerével a TCR Europe bajnoki címét is bezsebelte. Luca Engstler 12. lett az idényzárón, Tenke Tamás viszont nem ért célba.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Vasárnap dél előtt nem sokkal startolt el a TCR Európa-kupa utolsó 2019-es futama Monzában, amely a bajnoki címről is döntött Josh Files és Julien Briché között. A brit várhatta kedvezőbb helyzetből az idényzárót, hiszen a szombati viadal után is megmaradt 33 pont az előnyéből, ráadásul a fordított rajtrács értelmében ő a második, míg francia ellenfele a kilencedik pozícióból várhatta a piros lámpák kialvását.

A pole-ból Maxime Potty indulhatott, Files azonban néhány kanyarral később átvette tőle a vezetést. Briché is remekül kezdett, pár kör alatt felzárkózott a harmadik pozícióba. A peugeot-s aztán Daniel Lloydot is megelőzte, így a hajrában már a győzelemért hajthatott bajnoki riválisa ellen. Files azonban nem ingott meg, így a Target Competition hyundaios versenyzője zsebelte be a TCR Europe bajnoki címét – azok után, hogy a németországi szériát már kétszer, a közel-keletit pedig egyszer megnyert, ez már a negyedik összetett elsősége a TCR-kategóriában.

Ami pedig a magyar csapatok szereplését illeti: a M1RA egyetlen Hyundaiját vezető Luca Engstler a 16. helyről indulva kalandos versenyen van túl, amelynek végén a hét pontot jelentő 12. pozícióban látta meg a kockás zászlót. A Zengő Motorsport Cuprájában ülő Tenke Tamás számára viszont nem alakult jól a finálé, nem ért célba az évad utolsó futamán. Az alábbiakban a teljes második verseny visszanézhető:

Fotó: TCR Europe


Hozzászólások