Folger és csapata Portimao után befejezi – Ingyen versenyzett a német

Jonar Folgert minden valószínűség szerint Portimaoban láthatjuk majd idén utoljára versenyezni a Superbike-ban, hiszen a német motoros és csapata nem utazik el a Superbike mezőnyével a tengerentúli futamokra.
P1race.hu 2021-09-29 14:14:38
Financiális okok állnak a fent említettek háttérben, vagyis lényegében kényszerűségből fúj visszavonulót a német BMW-s istálló. Jonas Folger, aki tavaly még Yamahával villantotta meg tudását a Superbike-ban, a következőképpen beszélt a kialakult helyzetről: „Természetesen szeretnék a Superbike világbajnokságon motorozni, azonban olyan csomaggal, melyről tudom, hogy működik és van értelme számomra. Emellett nem szeretnék ingyen versenyezni, inkább kiszállok. Hasonló mindez ahhoz, ami korábban Sandro Cortesevel történt. Sajnos ez az év olyan helyzetbe hozott engem, hogy nem fognak már nekem fizetni, ha egy másik csapat mellett döntök a világbajnokságon.” – utalt ezzel Folger arra, hogy a nem túl jó eredményeiből adódóan tulajdonképpen „befizetős” versenyzői státuszba esett vissza a reputációja.
 
„Még csak 28 éves vagyok, így ha még egy ilyen évet kell teljesítenem, akkor szerint teljesen elveszik majd belőlem a tűz, ezt pedig nem akarom. Inkább akkor egy másik kategória mellett döntök, ahol több siker és egyben öröm ér. Ahol ki tudom használni a bennem rejlő potenciált. Természetesen ez a munkám, amiben ugyanakkor ki kell az embernek teljesednie. Ha ez nem sikerül, akkor nincs sok értelme, akárcsak akkor ha nem keresel vele, még ha ez a szenvedélyed is. Akkor mást kell keresni. Tudok máshogy is pénzt keresni, amit viszont muszáj, hiszen vannak dolgok, amikért nekem is fizetnem kell. Emellett pedig még mindig tudok a saját motorommal motorozni, amit élvezek is.”

Fotó: BMW Press
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast