Superbike

Fores a Puccetti Kawasakival tér vissza a WSBK mezőnyébe

Miután az idei szezont a Brit Superbike-ban töltötte, jövőre újra a világbajnokság tagja lesz a spanyol motoros, aki Toprak Razgatlioglu helyét veszi át Manuel Puccetti alakulatában.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Xavi Fores 2016 óta volt állandó tagja a Superbike-világbajnokság mezőnyének, s a Barni Racing Ducatijával többször is felállhatott a dobogóra: tavalyelőtt és tavaly is az összetett hetedik helyén végzett. Ennek ellenére idén nem maradt helye a csapatnál, sőt a sorozatban sem, így átment a Brit Superbike-ba, ahol Hondával versenyzett. 2020-ban viszont újfent a WSBK-ban köszönhetjük a spanyolt, ma ugyanis bejelentették, hogy ő veszi át a Pata Yamahához távozó Toprak Razgatlioglu helyét a Puccetti Racing privát Kawasakiján. A török idén futamokat nyert Manuel Puccetti istállójának versenygépével, sőt az összetett dobogóért is harcban volt, így érthető, hogy Fores is izgatott a szerződés kapcsán:

„Rendkívül boldog vagyok, hogy jövőre visszatérhetek a Superbike-világbajnokság mezőnyébe a Kawasaki Puccetti Racing Teammel. Manuel és a Kawasaki nagyon erős csapatot építettek az utóbbi néhány szezonban, így könnyű volt a megállapodás velük. A motor nagyon erős, és úgy vélem, remekül passzolhat a stílusomhoz, ezért keményen dolgoztam azon, hogy összejöjjön a megállapodás Manuellel. Már alig várom, hogy felülhessek a motorra és elkezdhessem a kemény felkészülést, hogy biztosan egy erős csomaggal és jó formában vághassunk neki az első ausztrál fordulónak. Szeretnék köszönetet mondani a Kawasaki Europe-nak az erőfeszítésekért és a támogatásért, valamint Manuelnek a belém vetett bizalmáért.”

Manuel Puccetti a következőket mondta el: „A célunk mindig a győzelem, hogy megpróbáljunk érte harcolni: ez nem könnyű, de jövőre ismét megpróbáljuk. Szerintem nagyon jó szezont futhatunk Xavival, mivel nagyon-nagyon gyors lehet a Kawasakival. A Toprak-féle csomag is megmutatta idén, milyen szintet képvisel a motorunk. Xavi rendkívül gyors és minden körülmények között kiegyensúlyozott, és hiszem, hogy ő a megfelelő versenyző számunkra. Úgy vélem, a tapasztalata révén gyorsan fog alkalmazkodni, és már most rengeteg tesztet beterveztünk. Nehéz most még megmondani, lesz-e olyan gyors, mint idén Toprak, de két-három forduló alatt biztosan nagyon erős lesz. Szerintem ő is nagyon izgatott, hogy csatlakozhat ehhez a csomaghoz!”

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások