E-sport F1

Formulaautósként is kipróbálja magát az F1 e-sport-bajnoka

Bereznay Dániel csapattársa, a tavalyi szimulátoros széria címvédője, Brendon Leigh a BRSCC Nemzeti Formula Ford 1600-as bajnokságban próbálja ki magát a hétvégén.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Brendon Leigh tavaly a Mercedes e-sport-csapatát képviselve győzött a Formula-1 e-sport-bajnokságában, ahol többek között Bereznay Dániel segítségével a csapatbajnoki címet is elhódították. A brit szimulátoros a hétvégén azonban a valóságban is volán mögé ül, részt vesz ugyanis a BRSCC Nemzeti Formula Ford 1600-as bajnokság idénynyitóján Snettertonban, majd a tervek szerint néhány hét múlva az Oulton Parkban is.

Leigh a Kevin Mills Racing színeiben indul: az alakulat tavaly összetettbeli ezüstérmes lett Michael Eastwell révén. Kevin Mills csapatvezető elmondta: a fiatal pilóta azonnal gyors volt, s amikor tesztlehetőséget adott neki, nem is tudta róla, hogy valójában egy szimulátorversenyzőről van szó. Leigh számára amúgy nem lesz teljesen ismeretlen a valós versenyzés, hiszen többek között a Bajnokok Tornáján is szerepelt már. 

Fotó: RoC Media


Hozzászólások