Superbike

Főszponzort veszít a Go Eleven, Oli Bayliss is a célkeresztjükben

Az Aruba és a Fibra, mely tulajdonképpen egy és ugyanazon vállalt, nem támogatja 2022-től a Go Eleven Ducati istállót, így az alakulatnak nem csupán új versenyző, de egyben új főszponzor után is kell néznie.
Az Aruba tulajdonosa, Stefano Cecconi a speedweek.com-nak adott exkluzív interjúban beszélt arról, hogy tulajdonképpen mi is a háttere annak, hogy cége neve a továbbiakban nem szerepel majd a Go Eleven Ducatijának idomain. „Az elmúlt években történt megállapodás leginkább a versenyzők, mintsem a csapat miatt történt. Azért tettük, mert megvolt rá az okunk. Volt egy projektünk Rinaldival és kezdetben a partnerkapcsolat a Barni Racinggel. Aztán Michaelt a Barnitól a Go Elevenhez vittük. Ugyanez volt a helyzet Chaz esetében is, őt is a Go Elevenhez vittük. Jelen pillanatban nincs olyan projektünk, ami egy új versenyzővel futna. Ennek az oka többek között az, hogy a Ducati nem képviselteti magát egyetlen junior kategóriában sem, amilyen az a Superstock1000 volt. Nem tudunk versenyzőt adni.”
 
Oli Bayliss Ducatival (mi mással...) versenyez az Ausztrál Superbike-ban
 
Többek között ez is húzódhat a hátterében annak, hogy az átalakuló Supersportban a Ducati is indulni szeretne a V2-es 955-ös Panigaleval, nem mellesleg pedig ebben a kategóriában is az Aruba lehet a gyári Ducati istálló főtámogatója, így ebből a tekintetből sem meglepő, hogy a Go Eleven szponzorációja már nem fér bele. Ennél fogva természetesen személyi változás is törtnénik majd a szatellit Ducati istállónál, ugyanis Chaz Davies elhagyja a gárdát, így értelemszerűen új pilóta után kell nézniük. Felmerült a még mindig csak 18 éves Oli Bayliss neve is (a legendás Troy Bayliss fia), hiszen ő jelenleg az Ausztrál Superbike-ban versenyez egy Ducatival, a bajnokságban pedig ötödik, mindössze 19 ponttal az összetettbeli második mögött. „Ez is egy opció lehet, azonban először helyet kell számára találnunk.” – magyarázta Cecconi. „Nem tehetjük azonnal a gyári csapatba.” – mondta az olasz majd hozzátette, hogy a Ducati Supersportban való jelenléte tökéletes eszköz lehet arra, hogy fiatal és egyben új versenyzőik legyenek.

Fotó: World Superbike Media, Oli Bayliss official facebook


Hozzászólások