Formula-E

Frijns nyerte az idényzárót, Vergne megvédte címét

A Virgin pilótája egy bátor manőverrel előzte meg a pole-ból induló Simst, így szezonbeli második győzelmét aratta, miközben a DS Techeetah franciája a Formula-E történetének első kétszeres bajnokává avanzsált.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Alexander Sims indulhatott a pole-ból a Formula-E mindent eldöntő második New York-i versenyén. A BMW-s el is jött az első helyen, mögé Sebastien Buemi zárkózott fel, miután elment Robin Frijns mellett. Hátrébb mindhárom bajnokesélyes, Mitch Evans, Lucas di Grassi és Jean-Eric Vergne is megúszta a balhékat az elején, André Lotterer viszont már nem, ő Jose Maria Lopezt lökte keresztbe – a német aztán kénytelen is volt kiállni a bokszba, míg az argentin autója a pályán állt meg, emiatt be is küldték a safety cart.
 
Az újraindítást követően a támadó mód rajzolta át kissé az élbolyt, Frijns ugyanis visszavette a rajtnál elbukott pozíciót Buemitől. A holland ráadásul olyannyira lendületbe jött, hogy Simt is elkezdte levadászni, a féltávhoz érve pedig egy merész manőverrel át is vette tőle a vezetést. A Virgin Racinget erősítő pilóta onnantól kezdve pedig már vissza sem nézett, s behúzta a győzelmet Sims és Buemi előtt.
 
Ami pedig a bajnokság élmezőnyét illeti: a két kihívó, Evans és Di Grassi egyfelől csak a hatodik-hetedik helyig tudott feljönni, másfelől pedig az utolsó körben még össze is ütközött, Vergne-nek végül a hetedik pozícióban befutva védte meg címét, ezzel pedig a Formula-E történetének első kétszeres bajnoka lett. Di Grassit és Evanst egyébként ezzel még Buemi is átlépte az összetettben, a csapatok között a DS Techeetah diadalmaskodott az Audi előtt.
 
A vasárnapi futam végeredménye:

Fotó: DS Techeetah


Hozzászólások