MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Gardner szerint baromság Fernandez kiejelentése

A Moto2-ben újoncként világbajnok ezüstérmet szerző Raul Fernandez nemrég azt nyilatkozta, hogy bár csapattársa nyerte a bajnoki címet, mégis morális szempontból igazából ő a világbajnokság győztese.
P1race.hu 2021.11.24. 09:12:51
A valenciai szezonzáró hétvégét követően Raul Fernandez úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy saját magát tartja, a 2022-es Moto2-es szezon morális győztesének, már csak azért is, mert szerinte az Ajo Motorsport Remy Gardnert jobban segítette a bajnoki cím megszerzésében, vagyis a spanyol szerint nem voltak egyenlőek a feltételek csapaton belül. Fernandez, akinek az idei volt az első és vélhetően egyben az utolsó éve a Moto2-ben (jövőre már a királykategóriában versenyez majd) mindössze négy ponttal maradt le a bajnoki aranyról a középső géposztályban nála lényegesen tapasztaltabb Gardnerrel szemben. Ne feledkezzünk meg róla ugyanis, hogy az ausztrál versenyzőnek a 2022-es évad immáron a hatodik (!) szezonja volt a Moto2-ben. A 23 éves ausztrál öt győzelmet, további hét dobogós helyet és három pole pozíciót szerzett idén, míg 21 éves spanyol csapattársa nyolc első helyet, négy további dobogót és nyolc rajtelsőséget gyűjtött.  
 
Fernandez feljebb már említett kijelentése kapcsán Gardner igyekezett elég egyértelműen megfogalmazni véleményét: „Ki is a bajnok?” – tette fel a költői kérdést az ausztrál az újságíróknak a múlt heti jerezi teszt alkalmával. „Azt gondolom, amit csak akar, de azt hiszem, hogy a csapat mindkettőnknek ugyanolyan esélyeket biztosított és a jobb versenyző nyert a pályán. Nem tudom, ha engem kérdeztek szerintem ez egy baromság, amit mondott.” Remy Gardner nyilatkozata nyomán természetesen később Fernandeznek szegezték a kérdést, hogy az elhangzottakról mi a véleménye, azonban ő kitért az egyértelmű válasz elől: „Mindez a múlt, most már a MotoGP-re koncentrálok. Talán a szavaimat nem sikerült a megfelelő módon értelmezni.” A korábbi kijelentését illetően nem ez az első alkalom, hogy a spanyol versenyző olyan nyilatkozatot tett, mely során őszinteségével talán nem feltétlenül az általános elvárásokhoz igazodik. Szezon közben annak is hangot adott már, hogy nem szívesen igazolt a Tech3 KTM-hez, hiszen a hírek szerint nagyobb örömmel szerződött volna Yamaha szatellit alakulatához, melynek azonban a KTM elébe ment és nem hagyta, hogy a japán gyártó kivásárolja Fernandezt élő KTM-es szerződéséből.

Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast