Gerloff: „Nem állok meg, amíg nem értem el a célom!”

Az amerikai motoros elhivatott célja iránt: bajnok akar lenni a Superbike-ban.
Bankó Milán 2020-07-02 16:18:20
Garett Gerloff a MotoAmerica versenysorozatból lépett fel a Superbike-világbajnokságba azzal a céllal, hogy bajnok legyen a szériában. Gerloff a WSBK hivatalos Instagram oldalán beszélt az álmáról: „A célom az, hogy a lehető legjobban teljesítsek, ez könnyű válasz. De egyértelműen győzni akarok, ezért léptem feljebb és vállaltam a kockázatot. Olyan versenyző akarok lenni, aki szinte mindig a dobogón áll, és a világbajnoki címért küzd. Ha nem lennék biztos abban, hogy meg tudom csinálni, akkor nem kockáztatnék. Komoly a célom, de hajlandó vagyok vállalni. Boldog vagyok a csapatommal, mert a Yamaha nagyszerű motort adott nekem.”

„Alex Lowes és Michael Van der Mark egy hasonló specifikációval mentek tavaly és nagyszerű dolgokat vittek véghez, tehát nekem sem lehet semmi kifogásom. A legjobbamat nyújtom, és remélem, hogy a mezőny elején leszek. Tudom, hogy van még néhány dolog, amit meg kell tanulnom, de nem adom fel. Tudom, hogy mit akarok elérni, és nem fogok megállni, ameddig el nem értem. Többet próbálok magamra koncentrálni, hogy miben tudnék fejlődni, mivel jobb versenyző szeretnék lenni.”


A Superbike a többi versenysorozattal ellentétben még el tudott rajtolni február végén Ausztráliában, Philip Islanden, azonban a koronavírus itt is közbeszólt, és ez a mezőny is több hónapos kényszerszünetre vonult. A 2020-as szezon az eredeti tervek szerint Jerezben folytatódik, két héttel a MotoGP szezonnyitó nagydíja után.

Fotó: WorldSBK Media
Bankó Milán
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast