Egyéb autósport

Ghiotto nyerte az F2-es sprintfutamot, Schumacher a dobogón

Elképesztő taktikai csata után az olasz versenyző diadalmaskodott a Formula-2-esek zárónapján mögötte Callum Ilott-tal és Mick Schumacherrel
A Formula-3-asok sprintfutama után a Formula-2 következett, immáron száraz körülmények között, slick gumikkal.  A rajtot követően Callum Ilott nagyon szépen eljött, mögötte pedig Luca Ghiotto jött fel a második helyre az ötödikről, Daniel Ticktum pedig négy helyet javítva az ötödikre. A brit azonban sokáig nem örülhetett, hiszen motorgondok miatt folyamatosan esett hátra, majd ki is állt a versenyből. Az élen Ilott leggyorsabb köröket autózva folyamatosan növelte az előnyét olasz versenytársával szemben, mögöttük pedig Mick Schumacher előzte az orosz Nikita Mazepint és Deletrazt, ezzel dobogós helyre lépett előre.

A verseny feléhez érve megkezdődtek a kerékcserék, hiszen az előzetes várakozásokkal ellentétben a gumik nem bírták ki a végéig, a sort Sean Gelael nyitotta, Deletrazzal a háta mögött, utánuk jött Schumacher, Ilott és Robert Svarcman, akik a többiekkel ellentétben lágy gumikat kaptak. Ezek után nyugodt körök következtek az élen Ghiottóval, Ilott-tal és Guliano Alesivel, azonban az UNI-Virtuosi versenyzője vészesen közeledett az olaszra, hátrébb pedig parádés előzéseket bemutatva Schumacher visszajött a harmadik helyre. A győztes végül Ghiotto maradt, Ilott lett a második, Schumacher pedig a harmadik.

Az F2-es sprintfutam végeredménye:

Fotó: Formula-2 / Twitter
 


Hozzászólások