WTCR

Gilles Magnus is indul a WTCR-ben

A belga versenyző a Comtoyou Racing Audijával teljesíti majd a szezont.
Aki nézte tavaly a TCR Europe versenysorozatot, az valószínűleg észrevette, hogy Gilles Magnus debütáló pilótaként milyen jól szerepelt. A belga első szezonjában végül ugyanis szerzett három dobogós helyezést (köztük egy futamgyőzelemmel), és az összetett hatodik helyén zárt. Most már hivatalos, hogy a belga 2020-ban a WTCR-ben versenyez a szintén belga Comtoyou Racing színeiben. A boldog pilóta szavait a TouringCarTimes szakoldal idézi:

„Már év elején bejelentettünk, hogy versenyezni fogunk a TCR Europe-ban, ami a 2019-es futamgyőzelem után egy jó lehetőségnek tűnt. Aztán Geofrroy Theunis az RACB csapattól beszélt nekem arról, hogy még nem biztos, de lehetséges, hogy lesz sanszunk a WTCR-re is. Pár nap után felhívott és elmondta, hogy sikerült bekerülnünk, így egy álom válik valóra. Az ember mindig késznek érzi magát az ilyen kihívásokra. A TCR kategóriához nagyon gyorsan hozzászoktam, és úgy gondolom, hogy a WTCR-hez is hozzá fogok szokni annak ellenére, hogy ez egy magasabb szint. Remélem, hogy jó eredményeket érhetek el egy ilyen erős mezőnyben.”

Az említett Theunis láthatóan sokat vár a fiatal belgától: „Az új naptár lehetőséget adott, hogy a Comtoyou és az Audi Sport segítségével felépítsük ezt a programot, és Gilles-t eljutassuk a WTCR mezőnyébe. Ő a TCR Europe egyik nagy felfedezettje volt tavaly, és egy nagyon fiatal, tehetséges srác. Teljesen készen áll a WTCR-re. A célja az lesz, hogy ő legyen a legjobb újonc, és megkapja ezért az újonnan bevezetett díjat.”

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások