MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Gino Rea elvesztette a 2013-as helyét

A brit versenyző, Gino Rea, aki tavaly a Gresini Racinget erősítette, versenyzőülés nélkül maradt 2013-ra, miután a csapata, az újonc ESGP alakulat felhagyott az idei moto2-es terveivel.
2013.02.10. 22:53:29
Rea, aki tavaly mindenki meglepetésére dobogóra állt a megazápor áztatta Maláj Nagydíjon a moto2-es futamon, tavaly októberben egyezett meg az ESGP-vel. A tervek szerint egy FTR-rel vágott volna neki a soron következő szezonnak, de az elképzelései füstbe mentek. Pedig az ESGP nevezését elfogadták, és Valenciában még tesztelni is lehetőségük adódott, karácsony előtt az FTR-t próbálgatták. Azonban mostanra kiderült, hogy az indulásuk lehetetlenné vált, és hát mi más is lehetne az ok, mint a pénz.

„Múlt év végén szóban megállapodtunk, hogy én leszek a csapat versenyzője az angol építésű FTR-en. Mivel ez egy új csapat, nehéz volt bekerülniük a moto2-es nevezési listára, de sikerült nekik. Sajnos a csapat nem tudott előteremteni egy biztonságos költségvetést 2013-ra, és elvesztettük a szponzorunkat, a Crimea GP-t. Emiatt lejtőre kerültünk, és most kihúzták a dugót, nem maradt helyem.”

Rea a 2013-as felkészülést Danny Kenthez és az ő edzőtársához, a Superbike világbajnok James Toselandhez csatlakozva kezdte meg, és eddig együtt igen-igen intenzíven tréningeztek a soron következő szezonra.
„Idáig is keményen dolgoztam, hogy felkészüljek erre a szezonra, Jamesszel edzettem. A fitnesz-guru, James mindig is a legfelkészültebbek közé tartozott, szóval az, hogy vele edzhettem, nagyon sokat segített nekem a fizikai és mentális tréning során.”

Reának már csak morzsányi ideje maradt, hogy alternatív helyet találjon magának, de a Supersportban futamgyőzelemig jutó versenyzőnek remélhetőleg sikerül majd a közeljövőben aláírnia valahová. Persze az idő jócskán sürgeti, hiszen hamarosan indul a Superbike Világbajnokság, a valamire való Gyorsasági-vb-s helyek pedig már szintén elkeltek.

„Ha találok egy szponzort, vagy több pénzt tudok szerezni, folytathatjuk, de már nagyon későn van ehhez. Ha találnék egy helyet a Supersport vagy a Superbike Világbajnokságon, ki kellene hagynom az első versenyt, mivel a rajt már nagyon közel van, a motorok pedig már a konténerekben utaznak Ausztrália felé.”

Rea a sajtóközleménye végén a rajongói segítségét kérte, mindenkit megszólítva, az e-mail címére várja a jó szándékú ötleteket, felajánlásokat.
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast